Vegetarisk linsegryde med tomat

35 minutter
494 kcal

Der er dømt rød front i køkkenet i dag. Frem med tomater, rød peber, chilifrugter, paprika og de røde linser!

Vegetarisk linsegryde med tomat

TIL ALLE, der ikke kan få nok af linser: Linsegryde med linsepasta. Plus lidt tomater, peberfrugt og løg.

© wichmann+bendtsen

Vegetarisk linsegryde med tomat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ løg
  • 1 fed hvidløg
  • ¼ rød peberfrugt
  • ½ rød chili
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 25 g soltørrede tomater
  • ½ ds. hakkede tomater
  • ¾ dl røde linser
  • 2 dl vand
  • ½ terning grøntsagsbouillon
  • 1 tsk. sød paprika
  • ½ spsk. lys tahin
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 175 g linsepasta
  • Bredbladet persille

Sådan gør du

  • Hak løg, hvidløg, rød peber og chili fint, og svits i en gryde med olien.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser, bortset fra pasta og persille. Lad retten simre ved medium varme i 20-25 min.
  • Kog linsepastaen ifølge anvisning på emballagen.
  • Servér gryderetten med pasta og grofthakket persille.

TIP: Kan du ikke finde linsepasta, smager retten også superlækkert med fx naanbrød eller ris.

TIP: Modsat de fleste andre næringsstoffer optages det røde farvestof lycopen bedst, hvis tomaterne som her er varmebehandlede.