Thaisuppe med kokos og chilirejer

30 minutter
466 kcal

Lad grøntsagerne spille en hovedrolle i denne himmelske supper, der krydres med både ingefær, hvidløg, kokos og chilirejer.

Thaisuppe med kokos og chilirejer

FYLD DIN SUPPE – med de lækreste krydderier!

© wichmann+bendtsen

Thaisuppe med kokos og chilirejer

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 1 løg, lille
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. ingefær
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ spsk. gul karry
  • ½ tsk. gurkemeje
  • 1½ spsk. rød karrypasta
  • 1 ds. kokosmælk, light
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 1 spsk. sukker
  • 200 g blandede grøntsager, evt. fra frost
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Topping:

  • ½ rød chili
  • 80 g rejer, friske eller fra frost
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Frisk koriander
  • Lime, saften

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg, og riv ingefær fint. Put det i en gryde sammen med olivenolie, og svits i et par minutter.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser, og bring i kog under omrøring. Skru herefter ned, og lad suppen simre under låg i ca. 20 min.
  • Hak chilien fint. Steg den sammen med rejerne i olivenolie på en pande ved mediumhøj varme. Steg i ca. 3 min., eller til rejerne er let gyldne.
  • Anret suppen med chilistegte rejer, koriander og friskpresset lime på toppen.

TIP! Rejer er vaskeægte proteinbomber, så de hæver mæthedsværdien i enhver ret, du drysser dem over.