Nyd godt af vinteren lækre supper.

Cremet hokkaidosuppe med knas

Bliv varmet igennem med denne suppe på hokkaido-græskar med knas af kikærter, æble, hasselnødder og masser af sunde sager.

Hokkaidosuppe

4 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 15 minutter

Tilberedningstid: 45 minutter

Tid i alt: 1 time

INGREDIENSER

1 stor hokkaido

300 g friske cherrytomater

2 løg

4 fed hvidløg

2 spsk. frisk rosmarin

4 dl vand

1 grønsagsbouillonterning

1 spsk. olie

Havsalt og kværnet peber

Crumble

240 g kogte kikærter

1 æble

1 dl hasselnødder

6 tørrede abrikoser

¼ tsk. salt

1 spsk. frisk timian

1 spsk. olie

Topping

Rød basilikum (og crumble)

Sådan laver du hokkaidosuppen

  • Pil løget, og skær det i 4 både.
  • Skær hokkaidoen halvt over, fjern kernerne, skær den i skiver, og læg skiverne på en bageplade sammen med tomater, løg og hvidløg med skal.
  • Bag i 30 min. i ovnen ved 175 grader varmluft.
  • Kom 1 spsk. olie i en gryde, og rist den friske rosmarin i 2 min. Hæld 1 dl vand i gryden sammen med Herbamare, og tilsæt de bagte grønsager og salt og peber (husk at fjerne skallen fra hvidløgene først).
  • Kom endnu 3 dl vand i gryden, blend det hele sammen med en stavblender, og smag til med salt og peber.
  • Lad hokkaidosuppen stå og småsimre i 10 min. Er den for tyk, så kom mere vand i.
  • Skær æbler i tern, abrikoserne i min­dre stykker, og bland dem med hasselnødder, kikærter og krydderier samt olie.
  • Bag blandingen i ovnen ved 175 grader i 15 min.
  • Server hokkaidosuppen med crumble på toppen.

Vil du spise mere vegetarisk til aftensmad? Find flere sunde vegetar opskrifter her

næringsindhold pr. person

Energi: 324,3 kcal

Protein: 8,3 g

Fedt: 16,3 g

Kulhydrat: 40 g

Kostfibre: 6,5 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte køber du nyt tøj eller udstyr til træning?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: