Cremet hokkaidosuppe med knas

1 time
324,3 kcal

Bliv varmet igennem med denne suppe på hokkaido-græskar med knas af kikærter, æble, hasselnødder og masser af sunde sager.

Nyd godt af vinteren lækre supper.

Hokkaidosuppe

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ stor hokkaido
  • 150 g friske cherrytomater
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. frisk rosmarin
  • 2 dl vand
  • ½ grønsagsbouillonterning
  • ½ spsk. olie
  • Havsalt og kværnet peber

Crumble

  • 120 g kogte kikærter
  • ½ æble
  • ½ dl hasselnødder
  • 3 tørrede abrikoser
  • ¼ tsk. salt
  • ½ spsk. frisk timian
  • ½ spsk. olie

Topping

  • Rød basilikum (og crumble)

Sådan laver du hokkaidosuppen

  • Pil løget, og skær det i 4 både.

  • Skær hokkaidoen halvt over, fjern kernerne, skær den i skiver, og læg skiverne på en bageplade sammen med tomater, løg og hvidløg med skal.

  • Bag i 30 min. i ovnen ved 175 grader varmluft.

  • Kom 1 spsk. olie i en gryde, og rist den friske rosmarin i 2 min. Hæld 1 dl vand i gryden sammen med Herbamare, og tilsæt de bagte grønsager og salt og peber (husk at fjerne skallen fra hvidløgene først).

  • Kom endnu 3 dl vand i gryden, blend det hele sammen med en stavblender, og smag til med salt og peber.

  • Lad hokkaidosuppen stå og småsimre i 10 min. Er den for tyk, så kom mere vand i.

  • Skær æbler i tern, abrikoserne i min­dre stykker, og bland dem med hasselnødder, kikærter og krydderier samt olie.

  • Bag blandingen i ovnen ved 175 grader i 15 min.

  • Server hokkaidosuppen med crumble på toppen.

Vil du spise mere vegetarisk til aftensmad? Find flere sunde vegetar opskrifter her


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background