Cremet hokkaidosuppe med knas

1 time
324,3 kcal

Bliv varmet igennem med denne suppe på hokkaido-græskar med knas af kikærter, æble, hasselnødder og masser af sunde sager.

Nyd godt af vinteren lækre supper.

Hokkaidosuppe

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ stor hokkaido
  • 150 g friske cherrytomater
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. frisk rosmarin
  • 2 dl vand
  • ½ grønsagsbouillonterning
  • ½ spsk. olie
  • Havsalt og kværnet peber

Crumble

  • 120 g kogte kikærter
  • ½ æble
  • ½ dl hasselnødder
  • 3 tørrede abrikoser
  • ¼ tsk. salt
  • ½ spsk. frisk timian
  • ½ spsk. olie

Topping

  • Rød basilikum (og crumble)

Sådan laver du hokkaidosuppen

  • Pil løget, og skær det i 4 både.

  • Skær hokkaidoen halvt over, fjern kernerne, skær den i skiver, og læg skiverne på en bageplade sammen med tomater, løg og hvidløg med skal.

  • Bag i 30 min. i ovnen ved 175 grader varmluft.

  • Kom 1 spsk. olie i en gryde, og rist den friske rosmarin i 2 min. Hæld 1 dl vand i gryden sammen med Herbamare, og tilsæt de bagte grønsager og salt og peber (husk at fjerne skallen fra hvidløgene først).

  • Kom endnu 3 dl vand i gryden, blend det hele sammen med en stavblender, og smag til med salt og peber.

  • Lad hokkaidosuppen stå og småsimre i 10 min. Er den for tyk, så kom mere vand i.

  • Skær æbler i tern, abrikoserne i min­dre stykker, og bland dem med hasselnødder, kikærter og krydderier samt olie.

  • Bag blandingen i ovnen ved 175 grader i 15 min.

  • Server hokkaidosuppen med crumble på toppen.

Vil du spise mere vegetarisk til aftensmad? Find flere sunde vegetar opskrifter her