Slank livret: Provencalsk lam

40 minutter
520 kcal

En klassiker med rodfrugter og tapenade.

Provencalsk lam

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 300 g afpudset lammefilet
  • 4 dl blandede krydderurter af purløg, timian, rosmarin, basilikum, salvie
  • 1 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • Salt og peber
  • 2 tsk. olivenolie
  • Revet skal af ½ usprøjtet citron
  • Lidt saft af samme
  • 4 persillerødder
  • 8 stilke blegselleri
  • 300 g grøn courgette
  • 10 fed hvidløg med skal
  • 4 dl suppe (grønsags- eller kalvesuppe)
  • 2 spsk. oliventapenade

Tilberedning

Hak alle krydderurterne fint, og bland dem med finthakket hvidløg, citronskal og skalotteløg. Brun kødet, som er drysset med salt og peber, ca. 2 minutter på hver side i en pande i olien. Klap så de finthakkede urter på kødet, så det nærmest pakkes ind i kryddergrønt. Tilsæt evt. lidt citronsaft. Skræl rodfrugterne, og skær dem sammen med courgette og blegseleri i grove, rustikke stykker, der blandes med de hele fed hvidløg. Læg blandingen som bund i et ovnfast fad, og hæld suppen ved. Læg lammekødet over, og stil det i ovnen ved 200 grader i 15-20 min. Serveres med en klat tapenade til at dyppe grønsagerne i.


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background