Sunde opskrifter Aftensmad Slank livr... Slank livret: Provencalsk lam 40 minutter 520 kcal En klassiker med rodfrugter og tapenade. Af I FORM-redaktionen 15. december 2009 Provencalsk lam Ingredienser Sådan gør du Fakta Føj til favoritter Fjern fra favoritter Undgå at skærmen slukker Ingredienser 2 Pers. 300 g afpudset lammefilet 4 dl blandede krydderurter af purløg, timian, rosmarin, basilikum, salvie 1 skalotteløg 2 fed hvidløg Salt og peber 2 tsk. olivenolie Revet skal af ½ usprøjtet citron Lidt saft af samme 4 persillerødder 8 stilke blegselleri 300 g grøn courgette 10 fed hvidløg med skal 4 dl suppe (grønsags- eller kalvesuppe) 2 spsk. oliventapenade Tilberedning Hak alle krydderurterne fint, og bland dem med finthakket hvidløg, citronskal og skalotteløg. Brun kødet, som er drysset med salt og peber, ca. 2 minutter på hver side i en pande i olien. Klap så de finthakkede urter på kødet, så det nærmest pakkes ind i kryddergrønt. Tilsæt evt. lidt citronsaft. Skræl rodfrugterne, og skær dem sammen med courgette og blegseleri i grove, rustikke stykker, der blandes med de hele fed hvidløg. Læg blandingen som bund i et ovnfast fad, og hæld suppen ved. Læg lammekødet over, og stil det i ovnen ved 200 grader i 15-20 min. Serveres med en klat tapenade til at dyppe grønsagerne i. LamPersillerodSquash