Slank livret: Provencalsk lam

40 minutter
520 kcal

En klassiker med rodfrugter og tapenade.

Provencalsk lam

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 300 g afpudset lammefilet
  • 4 dl blandede krydderurter af purløg, timian, rosmarin, basilikum, salvie
  • 1 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • Salt og peber
  • 2 tsk. olivenolie
  • Revet skal af ½ usprøjtet citron
  • Lidt saft af samme
  • 4 persillerødder
  • 8 stilke blegselleri
  • 300 g grøn courgette
  • 10 fed hvidløg med skal
  • 4 dl suppe (grønsags- eller kalvesuppe)
  • 2 spsk. oliventapenade

Tilberedning

Hak alle krydderurterne fint, og bland dem med finthakket hvidløg, citronskal og skalotteløg. Brun kødet, som er drysset med salt og peber, ca. 2 minutter på hver side i en pande i olien. Klap så de finthakkede urter på kødet, så det nærmest pakkes ind i kryddergrønt. Tilsæt evt. lidt citronsaft. Skræl rodfrugterne, og skær dem sammen med courgette og blegseleri i grove, rustikke stykker, der blandes med de hele fed hvidløg. Læg blandingen som bund i et ovnfast fad, og hæld suppen ved. Læg lammekødet over, og stil det i ovnen ved 200 grader i 15-20 min. Serveres med en klat tapenade til at dyppe grønsagerne i.