Italiensk slowfood

4,5 timer

Italiensk, når det er bedst! Siciliansk gryde med oksekød og sorte oliven.

Italiensk slowfood

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 300 g oksekød i mindre stykker (skank, bov eller hals)
  • Salt og peber
  • 1 skiv. pancetta, 10 g (italiensk bacon)
  • 2 tsk. olivenolie
  • 2 skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 4 stilke blegselleri
  • 1 bundt persille
  • 3 kviste rosmarin
  • 2 laurbærblade
  • 2 peperoncino (små italienske, tørrede chilier)
  • ½ dl rødvin
  • 2 dl tomatsovs fra flaske
  • 30 g små sorte oliven
  • 20 g tørristede pinjekerner
  • Saft og skal af 1 usprøjtet citron

Sådan gør du

  • Skær pancetta i mindre stykker, brun det i olie, og tag det op af gryden. Drys kødet med salt og peber, og brun det i gryden.
  • Tilsæt løg, hvidløg og peperoncino. Gulerødder og blegselleri og det meste af persillen hakkes fint, blandes og deles i to portioner.
  • Resten af persillen samt rosmarin og laurbær bindes til en buket.
  • Rødvin og tomatsovs hældes ved kødet. Læg pancettastykkerne tilbage i gryden.
  • Buketten lægges ved, og den ene halvdel af grønsagsblandingen lægges øverst. Rør det hele rundt med lidt vand.
  • Låg på, og lad gryden småsimre i 4 timer ved meget lav varme. Med fordel kan man sætte gryden i ovnen med låg på i 4 timer ved 75 grader.
  • Oliven, citronsaft og -skal og pinjekerner tilsættes, og der smages til.
  • Buketten fiskes op, resten af grønsagerne tilsættes og koger med i 5 min. Drys med frisk persille.