Italiensk slowfood

4,5 timer

Italiensk, når det er bedst! Siciliansk gryde med oksekød og sorte oliven.

Italiensk slowfood

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 300 g oksekød i mindre stykker (skank, bov eller hals)
  • Salt og peber
  • 1 skiv. pancetta, 10 g (italiensk bacon)
  • 2 tsk. olivenolie
  • 2 skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 4 stilke blegselleri
  • 1 bundt persille
  • 3 kviste rosmarin
  • 2 laurbærblade
  • 2 peperoncino (små italienske, tørrede chilier)
  • ½ dl rødvin
  • 2 dl tomatsovs fra flaske
  • 30 g små sorte oliven
  • 20 g tørristede pinjekerner
  • Saft og skal af 1 usprøjtet citron

Sådan gør du

  • Skær pancetta i mindre stykker, brun det i olie, og tag det op af gryden. Drys kødet med salt og peber, og brun det i gryden.

  • Tilsæt løg, hvidløg og peperoncino. Gulerødder og blegselleri og det meste af persillen hakkes fint, blandes og deles i to portioner.

  • Resten af persillen samt rosmarin og laurbær bindes til en buket.

  • Rødvin og tomatsovs hældes ved kødet. Læg pancettastykkerne tilbage i gryden.

  • Buketten lægges ved, og den ene halvdel af grønsagsblandingen lægges øverst. Rør det hele rundt med lidt vand.

  • Låg på, og lad gryden småsimre i 4 timer ved meget lav varme. Med fordel kan man sætte gryden i ovnen med låg på i 4 timer ved 75 grader.

  • Oliven, citronsaft og -skal og pinjekerner tilsættes, og der smages til.

  • Buketten fiskes op, resten af grønsagerne tilsættes og koger med i 5 min. Drys med frisk persille.


Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background