Italiensk slowfood til maratonelskeren

Italiensk, når det er bedst! Siciliansk gryde med oksekød og sorte oliven.

24. januar 2013 af I FORM

(4 timer uden opsyn)

2 personer
300 g oksekød i mindre stykker (skank, bov eller hals)
Salt og peber
1 skive pancetta, 10 g (italiensk bacon)
2 tsk. olivenolie
2 skalotteløg
3 fed hvidløg
2 gulerødder
4 stilke blegselleri
1 bundt persille
3 kviste rosmarin
2 laurbærblade
2 peperoncino (små italienske, tørrede chilier)
½ dl rødvin
2½ dl tomatsovs fra flaske
30 g små sorte oliven
20 g tørristede pinjekerner
Saft og skal af 1 usprøjtet citron

  • Skær pancetta i mindre stykker, brun det i olie, og tag det op af gryden. Drys kødet med salt og peber, og brun det i gryden.
  • Tilsæt løg, hvidløg og peperoncino. Gulerødder og blegselleri og det meste af persillen hakkes fint, blandes og deles i to portioner.
  • Resten af persillen samt rosmarin og laurbær bindes til en buket.
  • Rødvin og tomatsovs hældes ved kødet. Læg pancettastykkerne tilbage i gryden.
  • Buketten lægges ved, og den ene halvdel af grønsagsblandingen lægges øverst. Rør det hele rundt med lidt vand.
  • Låg på, og lad gryden småsimre i 4 timer ved meget lav varme. Med fordel kan man sætte gryden i ovnen med låg på i 4 timer ved 75 grader.
  • Oliven, citronsaft og -skal og pinjekerner tilsættes, og der smages til.
  • Buketten fiskes op, resten af grønsagerne tilsættes og koger med i 5 min. Drys med frisk persille.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: