Italiensk slowfood
Italiensk, når det er bedst! Siciliansk gryde med oksekød og sorte oliven.
Italiensk, når det er bedst! Siciliansk gryde med oksekød og sorte oliven.
Skær pancetta i mindre stykker, brun det i olie, og tag det op af gryden. Drys kødet med salt og peber, og brun det i gryden.
Tilsæt løg, hvidløg og peperoncino. Gulerødder og blegselleri og det meste af persillen hakkes fint, blandes og deles i to portioner.
Resten af persillen samt rosmarin og laurbær bindes til en buket.
Rødvin og tomatsovs hældes ved kødet. Læg pancettastykkerne tilbage i gryden.
Buketten lægges ved, og den ene halvdel af grønsagsblandingen lægges øverst. Rør det hele rundt med lidt vand.
Låg på, og lad gryden småsimre i 4 timer ved meget lav varme. Med fordel kan man sætte gryden i ovnen med låg på i 4 timer ved 75 grader.
Oliven, citronsaft og -skal og pinjekerner tilsættes, og der smages til.
Buketten fiskes op, resten af grønsagerne tilsættes og koger med i 5 min. Drys med frisk persille.