Sunde opskrifter Aftensmad Italiensk ... Italiensk slowfood 4,5 timer Italiensk, når det er bedst! Siciliansk gryde med oksekød og sorte oliven. Af I FORM-redaktionen 23. januar 2013 Italiensk slowfood Ingredienser Sådan gør du Fakta Føj til favoritter Fjern fra favoritter Undgå at skærmen slukker Ingredienser 2 personer 300 g oksekød i mindre stykker (skank, bov eller hals) Salt og peber 1 skiv. pancetta, 10 g (italiensk bacon) 2 tsk. olivenolie 2 skalotteløg 3 fed hvidløg 2 gulerødder 4 stilke blegselleri 1 bundt persille 3 kviste rosmarin 2 laurbærblade 2 peperoncino (små italienske, tørrede chilier) ½ dl rødvin 2 dl tomatsovs fra flaske 30 g små sorte oliven 20 g tørristede pinjekerner Saft og skal af 1 usprøjtet citron Sådan gør du Skær pancetta i mindre stykker, brun det i olie, og tag det op af gryden. Drys kødet med salt og peber, og brun det i gryden. Tilsæt løg, hvidløg og peperoncino. Gulerødder og blegselleri og det meste af persillen hakkes fint, blandes og deles i to portioner. Resten af persillen samt rosmarin og laurbær bindes til en buket. Rødvin og tomatsovs hældes ved kødet. Læg pancettastykkerne tilbage i gryden. Buketten lægges ved, og den ene halvdel af grønsagsblandingen lægges øverst. Rør det hele rundt med lidt vand. Låg på, og lad gryden småsimre i 4 timer ved meget lav varme. Med fordel kan man sætte gryden i ovnen med låg på i 4 timer ved 75 grader. Oliven, citronsaft og -skal og pinjekerner tilsættes, og der smages til. Buketten fiskes op, resten af grønsagerne tilsættes og koger med i 5 min. Drys med frisk persille. Oksekød