Salat med rodfrugter, kikærter og feta

45 minutter
590 kcal

Salat kan snildt udgøre et helt måltid. Især når den, som her, indeholder kikærter, der giver god mæthed.

Salat med rodfrugter, kikærter og feta

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Salat med rodfrugter, kikærter og feta, 2 personer:

  • 350 g rodfrugter, fx rødbede, gule - rod, pastinak eller knoldselleri
  • 1½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • ½ ds. kikærter
  • ½ tsk. paprika
  • 100 g babyspinat
  • 40 g feta

Vinaigrette:

  • 1 tsk. flydende honning
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie

Persillehummus:

  • ½ ds. kikærter
  • 1 spsk. bredbladet persille
  • ½ spsk. tahin
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. vand
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Lidt citronsaft
  • tsk. tørrede chiliflager

Sådan gør du:

  • Varm ovnen op til 180 gr.
  • Skræl rodfrugter, og skær dem i mundrette stykker. Vend dem i olie, salt og peber, og hæld dem på en bageplade med bagepapir. Bag i ca. 35 min. Vend et par gange undervejs.
  • Krydr den halve dåse kikærter med paprika, salt og peber. Rist på en pande i ca. 5-7 min. Vend godt i dem undervejs, så de ikke brænder på.
  • Pisk honning, sennep og olie sammen til en vinaigrette.
  • Blend alle ingredienserne til hummussen. Bliver den for fast, kan du tilsætte lidt ekstra vand. Anret på en lille tallerken, og drys evt. tørrede chiliflager på toppen.
  • Anret spinat på et fad, top med bagte rodfrugter og ristede kikærter. Smuldr feta over.
  • Servér salaten med vinaigrette og persillehummus.

TIP Hold evt. rødbederne for sig selv undervejs i tilberedningen, så de ikke farver det hele lyserødt.