Salat med rejer
Får du nok fisk?

Spis gerne 350 g fisk og skaldyr om ugen – heraf 200 g fed fisk.

© wichmann+bendtsen

Salat med rejer og citrusfrugter

Fiskedag er så meget mere end en tør, paneret fiskefilet. Eksempelvis kunne det være denne velsmagende salat med rejer og citrusfrugter.

15. august 2018 af Augusta Sørensen

Rejesalat

2 personer

2 sprøde salathoveder, her hjertesalat og frisésalat
1 håndfuld krydderurter, her brøndkarse og salturt
1 grape
1 citron
1 lime
½ grape, saften
2 spsk. akaciehonning
Havsalt
Sort peber, friskkværnet
200 g blandede rejer, her tiger­rejer, kutterrejer og fjordrejer

Sådan laver du salat med rejer og citrusfrugter

  • Skyl salater og krydderurter, og bræk dem i mundrette stykker.
  • Pil de tre citrusfrugter, fjern hinderne, og skær fileter af citruskødet.
  • Rør en dressing af grapesaft og honning, og smag til med salt og peber.
  • Vend salatblade og krydderurter rundt i dressingen. Anret med citrusfileter og de forskellige slags rejer.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 223 kcal
Protein: 19 g
Fedt: 2,2 g
Kulhydrat: 32,8 g
Kostfibre: 3 g

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler