Salat med rejer og citrusfrugter

20 minutter
223 kcal

Fiskedag er så meget mere end en tør, paneret fiskefilet. Eksempelvis kunne det være denne velsmagende salat med rejer og citrusfrugter.

Salat med rejer

FÅR DU NOK FISK? Spis gerne 350 g fisk og skaldyr om ugen – heraf 200 g fed fisk.

© wichmann+bendtsen

Rejesalat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 sprøde salathoveder, her hjertesalat og frisésalat
  • 1 håndfuld krydderurter, her brøndkarse og salturt
  • 1 grape
  • 1 citron
  • 1 lime
  • ½ grape, saften
  • 2 spsk. akaciehonning
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 200 g blandede rejer, her tiger­rejer, kutterrejer og fjordrejer

Sådan laver du salat med rejer og citrusfrugter

  • Skyl salater og krydderurter, og bræk dem i mundrette stykker.

  • Pil de tre citrusfrugter, fjern hinderne, og skær fileter af citruskødet.

  • Rør en dressing af grapesaft og honning, og smag til med salt og peber.

  • Vend salatblade og krydderurter rundt i dressingen. Anret med citrusfileter og de forskellige slags rejer.