Rødtunge med pære og citron

30 minutter
450 kcal

Står der nem aftensmad på menuen i aften? Du kan lave lækker rødtunge med pære, citron og grønne linser på kun 30 minutter.

Rødtunge med pære og citron

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 2 flåede rødtunger, alt. rødspætter
  • 1 pære
  • 1 ubehandlet citron
  • 2 stilke dild
  • 3 tsk. koldpresset rapsolie
  • 100 g grønne linser
  • 2 fennikler
  • 1 håndfuld brøndkarse
  • 2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt og kværnet sort peber

Sådan laver du rødtunge

  • Gør de to fisk i stand, og dup dem tørre.

  • Læg hver fisk på et stykke bagepapir, smurt med hver sin teskefuld rapsolie.

  • Skær pære og citron i skiver, læg dem på fisken, og dild øverst.

  • Pak fisken ind, og bag den ved 200 grader i ca. 15 minutter, lille fisk mindre, større fisk lidt længere tid.

  • Kog linserne efter emballagens anvisning.

  • Skær bund og top af fennikel, og del lagene.

  • Kog disse i letsaltet vand med rapsoliedryp i 2-3 minutter.

  • Læg dem på et klæde. Skyl og slyng brøndkarsen.

  • Pak fisken ud, eller server den som en pakke med linser, brøndkarse og fennikel ved siden af.

  • Dryp med olivenolie, og giv et kværn peber og lidt salt på fisken.