Rødkålssalat med persillerod

65 minutter

Denne skønne sprøde rødkålssalat er ikke kun en fryd for smagsløgene, men bidrager også med en masse antioxidanter.

Rødkålssalat med persillerod og appelsin

Rødkålssalat smager både godt og er supersundt. Og så er salaten et godt alternativ til den klassiske, varme rødkål, som mange fx spiser juleaften.

Denne opskrift på rødkålssalat er både superlækker og sprød - og så er den rigtig nem at lave.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 200 g rødkål
  • ½ rødløg
  • 1 spsk. persille
  • ½ spsk. æblecidereddike
  • ½ tsk. dijon sennep
  • ½ tsk. honning
  • ½ spsk. olivenolie
  • havsalt
  • peber
  • 2 persillerødder
  • 1 appelsiner
  • 25 g mandler
  • 2 skiv. brød

Sådan laver du rødkålssalaten

  • Snit rødkål og løg fint, og vend med hakket bredbladet persille. Pisk eddike med sennep, honning og olivenolie, krydr med salt og peber, og vend det i kålen.
  • Skræl og skær rødderne i aflange stave, gnid dem med olivenolie, og krydr med salt og peber. Læg dem på en plade med bagepapir, og bag ved 200 grader i 20 min.
  • Skær fileter af appelsinerne, og saml saften op i en skål undervejs, og hæld den over rødkålsssalaten..
  • Rist mandlerne på en tør pande, og køl af. Anret rødkålssalaten med rodfritter, appelsinfileter og mandler, og server evt. brød til.

Find flere lækre opskrifter på rødkålssalat her