Perlebygsalat med kylling og pesto

30 minutter
600 kcal

Dejligt mættende salat med perlebyg, kylling, pesto og tomat.

Perlebygsalat med kylling og pesto

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Perlebygsalat med kylling og pesto, 2 personer:

  • 100 g perlebryg
  • Havsalt
  • 200 g kyllingebryst
  • 1 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Sort peber, friskkværnet
  • 4 spsk. pesto
  • 1 hjertesalat
  • 200 g cherrytomater
  • 1 håndfuld frisk basilikum

Persillepesto:

  • 40 g bredbladet persille
  • 1 håndfuld basilikum
  • 1 dl rapsolie
  • 1 fed hvidløg
  • 15 g parmesanost
  • 20 g græskarkerner
  • ½ tsk. havsalt
  • Lidt sort peber, friskkværnet
  • Lidt citronsaft

Sådan gør du:

  • Kog perlebyggen i 20 min. i rigeligt saltet vand. Skyl i koldt vand, og dryp af i en sigte.
  • Steg kylling på en varm pande i olie 5-6 min. på hver side. Drys med salt og peber. Læg til side, så den kan køle af.
  • Kom alle ingredienserne til persillepestoen i en minihakker eller foodprocessor, og kør, til konsistensen er ensartet.
  • Vend perlebyg sammen med ca. 4 spsk. af pestoen.
  • Snit salat, halvér tomaterne, og skær kyllingen i mundrette stykker. Bland det hele sammen med perlebyggen, og anret på et lille fad. Slut af med et drys friske basilikumblade.
  • Servér med resten af pestoen ved siden af.

TIP I stedet for perlebyg kan du bruge perlespelt eller quinoa.