Kold pastasalat med kylling, rucola og pesto

30 minutter
619 kcal

Pastasalat er en klassiker hos både store og små. Nyd den til frokost, aftensmad på buffeten, skovturen eller madpakken.

kyllinge-pastasalat

FAVORITSALAT Der er mange gode pastasalater, men vi vender altid tilbage til denne her.

© wichmann+bendtsen

Kold pastasalat med kylling, rucola og pesto

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 2 kyllingebryster
  • ekstra jomfruolivenolie
  • havsalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 100 g fuldkornspasta
  • 5 radiser
  • 100 g sukkerærter
  • 50 g rucola

Syltede rødløg

  • 2 rødløg
  • 2 dl lys eddike
  • ¾ dl sukker
  • ¾ dl vand

Persillepesto

  • 30 g bredbladet persille
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl ekstra jomfruolivenolie
  • 20 g parmesanost
  • 10 g pinjekerner
  • havsalt
  • sort peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Halvér løg, og skær i tynde halve ringe.
  • Kog sukker, eddike og vand op, til sukkeret opløses. Hæld den lune lage over løgene.
  • Steg kylling på en varm pande i lidt olie i cirka 6 min. på hver side. Krydr med salt og peber.
  • Kog pastaen efter anvisning på emballagen, og skyl i koldt vand.
  • Skær radiser i kvarter, og sukkerærter i halve på langs.
  • Kom alle ingredienserne til persillepestoen i en minihakker. Smag til med salt og peber.
  • Anret pasta, radiser, sukkerærter og rucola på et fad.
  • Skær kylling i skiver, og placér på salaten sammen med de syltede rødløg.
  • Fordel lidt persillepesto i små klatter på salaten.

TIP Denne salat er god at tage med på picnic, hvor den smager skønt med en skive langtidshævet brød til.