Rødbedesalat

30 minutter
224 kcal

Lækker og farvestrålende - både som forret eller tilbehør

Rødbedesalat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Det skal du bruge

  • 1 stor rødbede (ca. 250 g)
  • 1 bolsjebede (kan erstattes af
  • en alm. rødbede)
  • 50 g hasselnødder
  • 1 tsk. nøddeolie
  • 1 spsk. æbleeddike
  • 6 kviste citrontimian
  • Salt og peber

Tilbehør

  • Groft brød

Sådan gør du:

  • Skræl den almindelige rødbede, og skær den i mindre stykker. Kog dem møre i letsaltet vand.
  • Blendes til mos med lidt kogevand og tilsættes lidt eddike, salt og peber.
  • Anret denne mos på bunden af tallerkenerne. Hasselnødderne rives groft eller hakkes.
  • Bolsjebeden skrælles og høvles i tynde flager med kartoffelskrælleren. Mosen drysses med nødder og timian, og flagerne anbringes som mønster.
  • Dryp med eddike og olie, og drys med salt og peber og mere timian. Server som forret eller tilbehør.