Andebryst på røde ris

9 timer
284 kcal

Giv dit andebryst et asiatisk twist med denne lækre opskrift, hvor andebrystet serveres på røde ris og med hjemmelavet misodip.

Andebryst på røde ris

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 1 andebrystfileter
  • ½ dl teriyaki
  • Sort peber

Misodip

  • 25 g misopaste
  • ¾ tsk. sesamolie
  • ½ spsk. tahin
  • ½ spsk. mirin
  • ½ tsk. fintrevet frisk ingefær
  • 1 dl røde fuldkornsris
  • Havsalt
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie

Tilbehør

  • Koriander

Tilberedning

Læg andekødet i en beholder sammen med teriyaki og lidt peber. Stil det på køl i 8 timer. Rør misodippen, og stil den på køl. Skyl og kog risene. Steg andekødet i olivenolie og med det fedt, som afsmeltes under stegningen (20 min. på skindsiden og 10 min. på den anden side). Pak andebrystet ind i bagepapir, læg et klæde om, og lad det hvile i 15 min. Skær det i 1 cm tykke skiver, og anret det på risene med misodip og frisk koriander.