Æbleflæsk på sorte ris

Lav din æbleflæsk på sorte ris og med vanilje, nellike og ingefær.

13. december 2010 af I FORM-redaktionen

Æbleflæsk på sorte ris

4 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 5 minutter

Tilberedningstid: 1 time

Tid i alt: 65 minutter

INGREDIENSER

4 håndskårne skiver tørsaltet og lufttørret bacon

1 skalotteløg

4 æbler

1 tsk. ekstra jomfruolivenolie

1 tsk. hel nellike

1 stang vanilje

Revet skal og saft af 2 appelsiner

1 tsk. fintrevet frisk ingefær

Havsalt og friskkværnet sort peber

2 dl sorte fuldkornsris

Topping:

Rød basilikum eller bredbladet persille Tilberedning

Sådan gør du

  • Skær bacon i stave på højkant, og steg dem gyldne. Læg dem på køkkenrulle. 
  • Skær løg og æbler i tern. 
  • Sauter løgene i olie, til ternene er bløde og blanke. 
  • Kom nellike, opslidset vaniljestang, appelsinskal og -saft og æbletern i sammen med et lille nip salt. Lad det simre i ca. 10 minutter, til æblerne er bløde. 
  • Kog risene. 
  • Kom bacon og ingefær i æblerne, varm igennem, og smag til. 
  • Anret risen med æblefl æsk og rød basilikum eller persille.

Lav traditionel julemad i nye og sundere klæder med I FORMs juleopskrifter

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte køber du nyt tøj eller udstyr til træning?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: