Æbleflæsk på sorte ris

65 minutter

Lav din æbleflæsk på sorte ris og med vanilje, nellike og ingefær.

Æbleflæsk på sorte ris

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 2 håndskårne skiver tørsaltet og lufttørret bacon
  • ½ skalotteløg
  • 2 æbler
  • ½ tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ tsk. hel nellike
  • ½ stang vanilje
  • Revet skal og saft af 2 appelsiner
  • ½ tsk. fintrevet frisk ingefær
  • Havsalt og friskkværnet sort peber
  • 1 dl sorte fuldkornsris

Topping:

  • Rød basilikum eller bredbladet persille Tilberedning

Sådan gør du

  • Skær bacon i stave på højkant, og steg dem gyldne. Læg dem på køkkenrulle.
  • Skær løg og æbler i tern.
  • Sauter løgene i olie, til ternene er bløde og blanke.
  • Kom nellike, opslidset vaniljestang, appelsinskal og -saft og æbletern i sammen med et lille nip salt. Lad det simre i ca. 10 minutter, til æblerne er bløde.
  • Kog risene.
  • Kom bacon og ingefær i æblerne, varm igennem, og smag til.
  • Anret risen med æblefl æsk og rød basilikum eller persille.

Lav traditionel julemad i nye og sundere klæder med I FORMs juleopskrifter