Æbleflæsk på sorte ris

Lav din æbleflæsk på sorte ris og med vanilje, nellike og ingefær.

13. december 2010 af I FORM

4 personer

4 håndskårne skiver tørsaltet og lufttørret bacon
1 skalotteløg
4 æbler
1 tsk. ekstra jomfruolivenolie
1 tsk. hel nellike
1 stang vanilje
Revet skal og saft af 2 appelsiner
1 tsk. fintrevet frisk ingefær
Havsalt og friskkværnet sort peber
2 dl sorte fuldkornsris

Topping

Rød basilikum eller bredbladet persille

Tilberedning

Skær bacon i stave på højkant, og steg dem gyldne. Læg dem på køkkenrulle. Skær løg og æbler i tern. Sauter løgene i olie, til ternene er bløde og blanke. Kom nellike, opslidset vaniljestang, appelsinskal og -saft og æbletern i sammen med et lille nip salt. Lad det simre i ca. 10 minutter, til æblerne er bløde. Kog risene. Kom bacon og ingefær i æblerne, varm igennem, og smag til. Anret risen med æblefl æsk og rød basilikum eller persille.

Lav traditionel julemad i nye og sundere klæder med I FORMs juleopskrifter

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: