Frisk "pasta" med pesto

10 minutter

Den grønneste pastaret, der tilmed er hurtig at lave.

Frisk "pasta" med pesto

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Den friske pasta:

  • 10 tykke asparges

Pesto:

  • ½ moden avocado
  • ½ fed knust hvidløg
  • ¼ tsk. havsalt
  • ¾ dl ristede pinjekerner
  • 1 dl frisk basilikum (let sammenpresset)
  • Saft og skræl fra ½ økocitron
  • dl vand

Sådan gør du:

  • Kør pinjekerner, salt og hvidløg i en foodprocessor, indtil pinjekernerne er i mindre stykker.

  • Tilsæt herefter resten af ingredienserne til sovsen, og kør det sammen. Hvis du vil have konsistensen lidt tyndere, tilsætter du mere vand.

  • Skær aspargesene i strimler med en kartoffelskræller. Hæld kogende vand over strimlerne, og lad det trække i 30-40 sekunder.

  • Fordel strimlerne i to skåle, og server med pesto ovenpå.