Frikadeller med rug, ramsløg og salat

30 minutter

Verdens bedste kur: Frisk frikadellen op med fiberrige rugkerner og sprød spidskål som tilbehør.

Frikadeller med rug, ramsløg og salat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 500 g hakket kalv og okse
  • 3 æg
  • 1 dl mælk
  • 100 g rugflager
  • 1 dl æblemost
  • ramsløg eller hvidløg efter smag, skrællet og finhakket
  • salt og peber
  • 2 spsk. rapsolie
  • 100 g frosne edamame- bønner
  • 1 dl hytteost
  • 1 spsk. honning
  • ½ citron, saft
  • lidt frisk dild, finthakket
  • salt og peber
  • ¼ spidskål, fintsnittet

Sådan laver du frikadeller med rug

  • Ælt kødet med æg, mælk, rugflager, æblemost og ramsløg eller hvidløg samt lidt salt og peber. Synes du, at farsen er for tynd, mættes den med flere rugflager. Farsen skal være således, at den kan formes og steges som frikadeller.
  • Steg i olie som almindelige frikadeller. De kan evt. lunes færdige i ovnen ved 160 grader i ca. 5-8 minutter. Gem lidt til madpakken eller svigermor.
  • Hæld de frosne edamame-bønner i en skål, og hæld kogende vand over.
  • Bland hytteost, honning, citron og dild. Smag til med salt og peber.
  • Hæld vandet fra edamame-bønnerne, og bælg dem. Bland bønnerne med spidskål, og vend det med hytteostcremen.

LÆS OGSÅ: 7 lækre opskrifter på sunde frikadeller