Frikadeller med rug, ramsløg og salat

Verdens bedste kur: Frisk frikadellen op med fiberrige rugkerner og sprød spidskål som tilbehør.

23. august 2012 af I FORM

500 g hakket kalv og okse
3 æg
1 dl mælk
100 g rugflager
1 dl æblemost
ramsløg eller hvidløg efter smag, skrællet og finhakket
salt og peber
2 spsk. rapsolie
100 g frosne edamame- bønner
1 dl hytteost
1 spsk. honning
½ citron, saft
lidt frisk dild, finthakket
salt og peber
¼ spidskål, fintsnittet

Sådan laver du frikadeller med rug

  • Ælt kødet med æg, mælk, rugflager, æblemost og ramsløg eller hvidløg samt lidt salt og peber. Synes du, at farsen er for tynd, mættes den med flere rugflager. Farsen skal være således, at den kan formes og steges som frikadeller.
  • Steg i olie som almindelige frikadeller. De kan evt. lunes færdige i ovnen ved 160 grader i ca. 5-8 minutter. Gem lidt til madpakken eller svigermor.
  • Hæld de frosne edamame-bønner i en skål, og hæld kogende vand over.
  • Bland hytteost, honning, citron og dild. Smag til med salt og peber. 
  • Hæld vandet fra edamame-bønnerne, og bælg dem. Bland bønnerne med spidskål, og vend det med hytteostcremen.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler