Kyllingesalat med quinoa, broccoli og grøn pesto

30 minutter
515 kcal

En frisk salat, der er perfekt til både frokost og aftensmad.

Tallerken med kyllingesalat

Kyllingesalat med quinoa, broccoli, ærter og grøn pesto

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 kyllingebrystfileter
  • 1 dl quinoa
  • ¼ broccoli, 100 g i små buketter
  • ½ avocado, i fine skiver
  • 1 dl ærter
  • 1 dl blåbær
  • 1 dl rødkål, fintsnittet
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 8 grønne oliven

Grøn pesto

  • 40 g pinjekerner
  • 3 håndfuld frisk basilikum
  • ½ dl olivenolie
  • Saft fra ¼ citron
  • 40 g parmesan, fintrevet
  • fed hvidløg, tilpas mængden til din smag
  • 1 tsk. hvedegræspulver eller spirulina eller matcha. Kan udelades
  • Havsalt
  • Kværnet sort peber

Sådan laver du kyllingesalat med grøn pesto

  • Steg kyllingefileterne, og kog quinoaen i henhold til instruk­serne på emballagen.
  • Lav pestoen imens.
  • Put alle ingredienserne, undtagen hvidløg, i en foodprocessor eller minihakker.
  • Kør, indtil du har en lækker og cremet pesto.
  • Smag til med presset hvidløg og eventuelt ekstra salt, peber og krydderurter.
  • Lav salaten klar ved at mixe alle ingredienserne.
  • Tilsæt 2 spsk. pesto, og vend salaten godt.
  • Servér salaten i to skåle med ekstra pesto ved siden af.