Kold ærtesuppe

1,5 time
128 kcal

Skøn og sommerlig ærtesuppe med mynte, perfekt til lune sommeraftner.

Kold ærtesuppe

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 pers.

  • 1 spsk. sort quinoa
  • 2 skiver lufttørret skinke
  • ¼ bundt fintklippet purløg
  • 100 g ekstrafine ærter fra frost
  • 1½ dl grønsagsbouillon
  • ½ spsk. koldpresset rapsolie
  • ¼ agurk
  • ¼ håndfuld mynteblade
  • ½ lime
  • Havsalt og kværnet sort peber
  • Evt. 1 tsk. peperoncini
  • Agurkekrøller (skåret med tynd–skræller i tynde skiver på langs)

Sådan gør du

  • Quinoa skylles og koges.
  • Læg skinken på bagepapir, og rist den i ovnen ved 200 grader i ca. 5 minutter. Læg den til afkøling, og hak den fint.
  • Ærterne koges op med bouillon og 1 spsk. salt og blendes med olie, agurk og mynte. Smag til med limesaft, salt, peber og chili.
  • Suppen afkøles og stilles på køl – 1 time inden servering.
  • Anret med quinoa, skinke, purløg og evt. agurkekrøller.