Kold ærtesuppe

Skøn og sommerlig ærtesuppe med mynte, perfekt til lune sommeraftner.

Kold ærtesuppe

8 pers.

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 5 minutter

Tilberedningstid: 25 minutter

Tid i alt: 1,5 time - Afkøling: 1 time

INGREDIENSER

4 spsk. sort quinoa

8 skiver lufttørret skinke

1 bundt fintklippet purløg

400 g ekstrafine ærter fra frost

6 dl grønsagsbouillon

2 spsk. koldpresset rapsolie

1 agurk

1 håndfuld mynteblade

2 lime

Havsalt og kværnet sort peber

Evt. 1 tsk. peperoncini

Agurkekrøller (skåret med tynd–skræller i tynde skiver på langs)

  • Quinoa skylles og koges.
  • Læg skinken på bagepapir, og rist den i ovnen ved 200 grader i ca. 5 minutter. Læg den til afkøling, og hak den fint.
  • Ærterne koges op med bouillon og 1 spsk. salt og blendes med olie, agurk og mynte. Smag til med limesaft, salt, peber og chili.
  • Suppen afkøles og stilles på køl – 1 time inden servering.
  • Anret med quinoa, skinke, purløg og evt. agurkekrøller.

næringsindhold pr. person

Energi: 128 kcal

Protein: 8,5 g

Fedt: 5,9 g

Kulhydrat: 11,9 g

Kostfibre: 3 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte laver du mad fra bunden?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: