Kalvesteak med kartoffelmos med urter

30 minutter
440 kcal

Let og nærende aftensmad, der er klar på kun 30 minutter. Her får du kalvesteak med ærter og grov kartoffelmos med urter.

steak med ærter og mos

Kalvesteak med mos

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 200 g kartoffel, nettovægt
  • Koldpresset rapsolie
  • 2 spsk. fintskåret purløg
  • 2 spsk. fintskåret bredbladet persille
  • 2 spsk. fintskåret brøndkarse
  • Havsalt og kværnet sort peber
  • 200 g ekstrafine ærter
  • 2 tynde kalvesteaks a ca. 150-175 g
  • 2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 2 tsk. smør

Næringsindhold i kalvesteak med mos pr. person

Sådan laver du kalvesteak med mos

  • Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Kog dem møre.

  • Mos kartoflerne med en spiseskefuld rapsolie og halvdelen af krydderurterne. Smag til med salt.

  • Læg ærterne i en gryde, drys let med salt, dryp let med rapsolie – overhæld med kogende vand, kog op, og dræn ærterne lige inden anretning.

  • Vend de drænede ærter med resten af krydderurterne.

  • Dup kødet tørt, varm olien op, kom smør ved og lad det bruse op.

  • Steg kødet 2-3 minutter på hver side, afhængig af tykkelsen. Krydr med salt og peber.

  • Anret kødet med ærter og mos.

Næringsindhold i kalvesteak med mos pr. person