Shakshuka

Shakshuka er æg kogt i tomatsauce og stammer fra Israel. Den spises normalt til morgenmad, men kan sagtens spises til frokost eller middag.

6. marts 2015 af Luise Vindahl og Michelle Kristensen

Shakshuka

4 personer eller 2 meget sultne

2 spsk. kokosolie, alt. jomfruolivenolie
1 løg

2 fed hvidløg

1 røde peberfrugt

1 tsk. paprika

½ tsk. kommen

½ chili eller mere efter smag

60 g grønkål (ca. 2 store blade uden stokken) eller spinat (frisk eller frosset (optøet))

1 stor håndfuld frisk basilikum
2 dåser hele flåede tomater

4 æg
Evt. bredbladet persille til pynt


Sådan laver du shakshuka

  • Hak løg og hvidløg fint, og snit rød peber i små stykker.
  • Svits løg og hvidløg i olie på panden, til det er gyldent. Kom rød peber, kommen og paprika ved, og lad det simre et par minutter.
  • Put kål og tomater i en blender, og kør det til en grov tomatsauce.
  • Hæld saucen op i panden, og lad det hele simre under låg i 15 minutter.
  • Lav små fordybninger i saucen, og slå forsigtigt æggene ud deri.
  • Læg låg på igen, og lad det simre i 2-3 minutter, indtil æggehviderne er stivnede.
  • Server med lidt bredbladet persille eller basilikum.

Vil du spise mere vegetarisk til aftensmad? Find flere sunde vegetar opskrifter her

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: