Shakshuka

Shakshuka er æg kogt i tomatsauce og stammer fra Israel. Den spises normalt til morgenmad, men kan sagtens spises til frokost eller middag.

6. marts 2015 af Luise Vindahl og Michelle Kristensen

Shakshuka

4 personer eller 2 meget sultne

2 spsk. kokosolie, alt. jomfruolivenolie
1 løg

2 fed hvidløg

1 røde peberfrugt

1 tsk. paprika

½ tsk. kommen

½ chili eller mere efter smag

60 g grønkål (ca. 2 store blade uden stokken) eller spinat (frisk eller frosset (optøet))

1 stor håndfuld frisk basilikum
2 dåser hele flåede tomater

4 æg
Evt. bredbladet persille til pynt


Sådan laver du shakshuka

  • Hak løg og hvidløg fint, og snit rød peber i små stykker.
  • Svits løg og hvidløg i olie på panden, til det er gyldent. Kom rød peber, kommen og paprika ved, og lad det simre et par minutter.
  • Put kål og tomater i en blender, og kør det til en grov tomatsauce.
  • Hæld saucen op i panden, og lad det hele simre under låg i 15 minutter.
  • Lav små fordybninger i saucen, og slå forsigtigt æggene ud deri.
  • Læg låg på igen, og lad det simre i 2-3 minutter, indtil æggehviderne er stivnede.
  • Server med lidt bredbladet persille eller basilikum.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler