Shakshuka

35 minutter
220,8 kcal

Shakshuka er æg kogt i tomatsauce og stammer fra Israel. Den spises normalt til morgenmad, men kan sagtens spises til frokost eller middag.

Shakshuka

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer eller 2 meget sultne

  • 1 spsk. kokosolie, alt. jomfruolivenolie
  • ½ løg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ røde peberfrugt
  • ½ tsk. paprika
  • ¼ tsk. kommen
  • ¼ chili eller mere efter smag
  • 30 g grønkål (ca. 2 store blade uden stokken) eller spinat (frisk eller frosset (optøet))
  • ½ stor håndfuld frisk basilikum
  • 1 ds. hele flåede tomater
  • 2 æg
  • Evt. bredbladet persille til pynt

Sådan laver du shakshuka

  • Hak løg og hvidløg fint, og snit rød peber i små stykker.

  • Svits løg og hvidløg i olie på panden, til det er gyldent. Kom rød peber, kommen og paprika ved, og lad det simre et par minutter.

  • Put kål og tomater i en blender, og kør det til en grov tomatsauce.

  • Hæld saucen op i panden, og lad det hele simre under låg i 15 minutter.

  • Lav små fordybninger i saucen, og slå forsigtigt æggene ud deri.

  • Læg låg på igen, og lad det simre i 2-3 minutter, indtil æggehviderne er stivnede.

  • Server med lidt bredbladet persille eller basilikum.

Vil du spise mere vegetarisk til aftensmad? Find flere sunde vegetar opskrifter her