Shakshuka

35 minutter
220,8 kcal

Shakshuka er æg kogt i tomatsauce og stammer fra Israel. Den spises normalt til morgenmad, men kan sagtens spises til frokost eller middag.

Shakshuka

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer eller 2 meget sultne

  • 1 spsk. kokosolie, alt. jomfruolivenolie
  • ½ løg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ røde peberfrugt
  • ½ tsk. paprika
  • ¼ tsk. kommen
  • ¼ chili eller mere efter smag
  • 30 g grønkål (ca. 2 store blade uden stokken) eller spinat (frisk eller frosset (optøet))
  • ½ stor håndfuld frisk basilikum
  • 1 ds. hele flåede tomater
  • 2 æg
  • Evt. bredbladet persille til pynt

Sådan laver du shakshuka

  • Hak løg og hvidløg fint, og snit rød peber i små stykker.

  • Svits løg og hvidløg i olie på panden, til det er gyldent. Kom rød peber, kommen og paprika ved, og lad det simre et par minutter.

  • Put kål og tomater i en blender, og kør det til en grov tomatsauce.

  • Hæld saucen op i panden, og lad det hele simre under låg i 15 minutter.

  • Lav små fordybninger i saucen, og slå forsigtigt æggene ud deri.

  • Læg låg på igen, og lad det simre i 2-3 minutter, indtil æggehviderne er stivnede.

  • Server med lidt bredbladet persille eller basilikum.

Vil du spise mere vegetarisk til aftensmad? Find flere sunde vegetar opskrifter her


Sund hele sommeren med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent får du adgang til både site og app.
Læs mere om I FORM digital

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge

Lige nu har vi et særtilbud, hvor du kan bruge I FORM hele sommeren for kun 49,-

TILBUD: Få 3 måneder for 49 kr.

Newsletter background