Steak med knuste kartofler og salat

30 minutter
430 kcal

Se her, hvordan du steger din bøf, så den bliver tilpas rød - så kan du lave hurtig aftensmad med steak, kartofler og grøn salat.

Steak med knuste kartofler og salat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 5 rødløg, ca. 500 g
  • 5 dl lys eddike
  • 100 g sukker eller 1 dl akaciehonning
  • 1 spsk. havsalt
  • 400 g små fine kartofler
  • Havsalt og kværnet sort peber
  • 100 g blandede salater, fx hjertesalat, spæd spinat og feldsalat
  • 1 håndfuld brøndkarse
  • 2 modne grønne tomater
  • 2 kalvesteaks, ca. 125 g pr. stk., mørbrad, filet eller tyksteg
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 tsk. smør
  • 5 rødløg, ca. 500 g
  • 5 dl lys eddike
  • 100 g sukker eller 1 dl akaciehonning
  • 1 spsk. havsalt
  • 400 g små fine kartofler
  • Havsalt og kværnet sort peber
  • 100 g blandede salater, fx hjertesalat, spæd spinat og feldsalat
  • 1 håndfuld brøndkarse
  • 2 modne grønne tomater
  • 2 kalvesteaks, ca. 125 g pr. stk., mørbrad, filet eller tyksteg
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 tsk. smør

Dressing

  • 1 spsk. dijonsennep
  • ½ dl hvidvinseddike
  • 2 dl ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt og kværnet sort peber

Sådan laver du steak med kartofler

  • Skær rødløgene i fine både.

  • Bland eddike, sukker/honning og salt i en bøtte, og kom løgene ved.

  • Ryst og vend godt. (De syltede løg kan spises efter ca. 20 min., men de kan også trække i længere tid på køl).

  • Skrub og kog kartoflerne møre.

  • Skyl og slyng salater og brøndkarse.

  • Skær de modne grønne tomater.

  • Dup kødet tørt, varm olien op på en pande, kom smør ved, lad det bruse op, steg kødet ca. 4 min. på hver side afhængigt af tykkelsen. Mærk med en finger: jo blødere - jo rødere!

  • Krydr undervejs med salt og peber.

  • Pisk dressingen.

  • Anret steaks med knuste kartofler (giv dem et let tryk med en stor ske), salat og brøndkarse.

  • Hæld 1 spsk. dressing og 2 spsk. syltede rødløg hen over salaten på hver tallerken.