- Kog 40 g af de røde linser i halvdelen af den tid, som emballagen anviser. Rør disse med kød, løg, salt og peber.
- Form små kødboller med en teske, og kom disse i kogende vand. Lad kødbollerne være i vandet, som skal være lige under kogepunktet, i ca. 10 min.
- Steg hvidløg og løg blanke og bløde i olivenolie i en gryde. Tilsæt gulerodstern, og vend godt rundt.
- Skyl de øvrige 40 g linser, kom dem i gryden sammen med ingefær, og vend godt rundt. Hæld bouillon og tomatpuré ved, og lad suppen simre i 15 min.
- Blend gulerodssuppen med rapsolie, og smag den til med salt, peber og citronsaft. Anret suppen i to dybe tallerkner med kødboller og brøndkarse, og servér en lun skive brød til.
Kødboller på lager
Kødboller er et hit at have på lager på køl eller frys, så lav gerne en stor portion, og frys dem ned. Brug dem fx sammen med pasta og en god tomatsauce.