Gulerodssuppe med kødboller

30 minutter
578 kcal

Nem og sund aftensmad på 30 minutter.

Skål med gulerodssuppe og kødboller

Gulerodssuppe med røde linser og kødboller

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 80 g røde linser
  • 150 g hakket oksekød, max 10 % fedt
  • 4 tsk. løg, revet
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 2 fed hvidløg, finthakkede
  • 2 spsk. gult løg, finthakket
  • 2 tsk. ekstra jomfru­olivenolie
  • 300 g gulerod, i tern
  • 2 tsk. fintrevet ingefær
  • 8 dl grøntsagsbouillon
  • 4 spsk. koncentreret tomatpuré
  • 3 tsk. koldpresset rapsolie
  • 1 citron
  • 2 håndfuld brøndkarse

Tilbehør

  • 2 skiv. groft brød a 40 g

Sådan gør du

  • Kog 40 g af de røde linser i halvdelen af den tid, som emballagen anviser. Rør disse med kød, løg, salt og peber.
  • Form små kødboller med en teske, og kom disse i kogende vand. Lad kødbollerne være i vandet, som skal være lige under kogepunktet, i ca. 10 min.
  • Steg hvidløg og løg blanke og bløde i olivenolie i en gryde. Tilsæt gulerodstern, og vend godt rundt.
  • Skyl de øvrige 40 g linser, kom dem i gryden sammen med ingefær, og vend godt rundt. Hæld bouillon og tomatpuré ved, og lad suppen simre i 15 min.
  • Blend gulerodssuppen med rapsolie, og smag den til med salt, peber og citronsaft. Anret suppen i to dybe tallerkner med kødboller og brøndkarse, og servér en lun skive brød til.

Kødboller på lager

Kødboller er et hit at have på lager på køl eller frys, så lav gerne en stor portion, og frys dem ned. Brug dem fx sammen med pasta og en god tomatsauce.