Grønsagssuppe med hvidløg og hvide bønner
En skøn og mættende suppe, som er propfuld af grøntsager.
En skøn og mættende suppe, som er propfuld af grøntsager.
Skær løget i tern og steg dem i olie til de er blanke. Knus enebærene med et bredt knivblad og kom dem i sammen med løget..
Skær bladsellerien i skiver og porrene i ringe. Skræl knoldsellerien og rødbederne og skær dem i tern. Kom grøntsagerne i gryden, og hæld den varme bouillon over. Lad det småsimre i 20 minutter.
Blend suppen sammen med rapsolíe, og smag til med salt og peber.
Kom bønnerne i suppen. Lad dem blive gennemvarme ved at varme suppen optil lige under kogepunktet, og hold det der i cirka 5 minutter.
Skær bacon i tern, rist dem gyldne, til fedtet har smeltet. Læg dem på et fedtsugende papir, og hak det derefter fint.
(Som alternativ til bacon kan du bruge 4 skiver lufttørret skinke. Rist dem på bagepapir i ovnen på 200 grader, ikke varmluft, i cirka 5 minutter.)
Snit purløget fint og drys det over suppen sammen med baconet.
Vil du spise mere vegetarisk til aftensmad? Find flere sunde vegetar opskrifter her