Grønsagssuppe med hvidløg og hvide bønner

45 minutter
465 kcal

En skøn og mættende suppe, som er propfuld af grøntsager.

Grønsagssuppe med hvidløg og hvide bønner

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 50 g hvide, tørrede bønner (180 g hvis du vælger bønner fra dåse)
  • 1½ fed hvidløg
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 6 enebær
  • 2 bladselleri
  • porrer
  • 100 g knoldselleri
  • 200 g rødbeder
  • ½ liter kylling- eller grøntsagsbouillon
  • 1 ss koldpresset rapsolie

Topping

  • 50 g tørsaltet gourmetbacon
  • ½ bundt purløg

Sådan gør du

  • Skær løget i tern og steg dem i olie til de er blanke. Knus enebærene med et bredt knivblad og kom dem i sammen med løget..
  • Skær bladsellerien i skiver og porrene i ringe. Skræl knoldsellerien og rødbederne og skær dem i tern. Kom grøntsagerne i gryden, og hæld den varme bouillon over. Lad det småsimre i 20 minutter.
  • Blend suppen sammen med rapsolíe, og smag til med salt og peber.
  • Kom bønnerne i suppen. Lad dem blive gennemvarme ved at varme suppen optil lige under kogepunktet, og hold det der i cirka 5 minutter.
  • Skær bacon i tern, rist dem gyldne, til fedtet har smeltet. Læg dem på et fedtsugende papir, og hak det derefter fint.
    (Som alternativ til bacon kan du bruge 4 skiver lufttørret skinke. Rist dem på bagepapir i ovnen på 200 grader, ikke varmluft, i cirka 5 minutter.)
  • Snit purløget fint og drys det over suppen sammen med baconet.

Vil du spise mere vegetarisk til aftensmad? Find flere sunde vegetar opskrifter her