Fyldte peberfrugter med vegetarisk mexi-mix

55 minutter
522 kcal

Tag en fridag fra kødet med disse lækre peberfrugter fyldt med quinoa, tomater, bønner og majs. Hvidløg, chili og spicy salsa sørger for, at du får varmen.

Fyldte peberfrugter med vegetarisk meximix

DE FYLDTE PEBERFRUGTER skal bage 35 min. i ovnen. Imens kan du så fx slappe af, læse en bog eller gå en tur.

© wichmann+bendtsen

Fyldte peberfrugter med vegetarisk mexi-mix

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 1 dl quinoa
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 6 cherrytomater
  • ½ lille rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ ds. sorte bønner, alternativt kidneybønner
  • 75 g majs
  • 6 spsk. spicy salsa
  • 1 knsp. stødt chili
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. sød paprika
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 2 peberfrugter
  • ½ avocado
  • Frisk koriander
  • 2 spsk. spicy salsa
  • Evt. lime

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 gr.
  • Kog quinoaen som anvist på emballagen, men tilsæt grøntsagsbouillon til vandet.
  • Hak tomater, rødløg og hvidløg fint. Put i en skål sammen med den kogte quinoa samt bønner, majs, salsa og krydderier, og rør alting grundigt sammen.
  • Skær peberfrugterne i halve, fjern kernerne, og placér dem i et ovnfast fad. Fordel quinoafyldet i de overskårne peberfrugter, og bag i 35 min., til peberfrugterne er møre.
  • Skær avocado i små tern, og hak koriander groft. Top de bagte peberfrugter med avocado, salsa og frisk koriander på toppen. Servér evt. med limebåde ved siden af.

TIP: Det ser flot ud, hvis du anvender peberfrugter i forskellige farver.