Cremet kornotto med andebryst og skovsyre

30 minutter
615 kcal

Vil du gerne forkæle din kæreste eller veninde med en ekstra god middag? Men har du ikke tid til at stå i køkkenet i flere timer? Så har vi her løsningen. Prøv denne fantastiske kornotto med andebryst og skovsyre.

Cremet kornotto med andebryst og skovsyre

2 personer

1 stk. andebryst med skind
Havsalt
150 g perlekorn, byg, spelt el. rug
½ liter hønsebouillon
1 dl letmælk
40 g revet parmesanost
Sort peber, friskkværnet
1 håndfuld skovsyre, kan udelades
### Sådan gør du

  • Rids skindet på andebrystet, og gnid det med salt.
  • Læg kødet med skindsiden nedad på en pande, og tænd på moderat varme. Skindsiden skal brune ganske langsomt, så det meste fedt når at smelte fra, før farven på skindet er gyldent. Det tager ca. 10 min.
  • Vend brystet, og brun kødsiden kortvarigt. Steg det færdigt i ovnen ved 150 gr. i ca. 10 min.
  • Kog perlekornene i bouillonen uden låg under jævnlig omrøring. Tilsæt lidt mere vand, hvis kornene er ved at koge tørre. Afstem væskemængden, så kornene bliver møre, uden at du skal hælde væde fra gryden til sidst, hvilket tager ca. 25 min.
  • Kog kornene op med mælk, og sluk for varmen. Vend så osten i, og smag til med salt og peber.
  • Skær kødet efter behag, og servér retten med skovsyre. Kan dog udelades.

TIP! Sådan bevarer du fugten

Kornottoen skal serveres så fugtig, at den ikke behøver sovs. Tilsæt derfor lidt væde inden servering, så den er lind i konsistensen.

Cremet kornotto med andebryst og skovsyre

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 1 andebryst med skind
  • Havsalt
  • 150 g perlekorn, byg, spelt el. rug
  • ½ liter hønsebouillon
  • 1 dl letmælk
  • 40 g revet parmesanost
  • Sort peber, friskkværnet
  • 1 håndfuld skovsyre, kan udelades

Sådan gør du

  • Rids skindet på andebrystet, og gnid det med salt.

  • Læg kødet med skindsiden nedad på en pande, og tænd på moderat varme. Skindsiden skal brune ganske langsomt, så det meste fedt når at smelte fra, før farven på skindet er gyldent. Det tager ca. 10 min.

  • Vend brystet, og brun kødsiden kortvarigt. Steg det færdigt i ovnen ved 150 gr. i ca. 10 min.

  • Kog perlekornene i bouillonen uden låg under jævnlig omrøring. Tilsæt lidt mere vand, hvis kornene er ved at koge tørre. Afstem væskemængden, så kornene bliver møre, uden at du skal hælde væde fra gryden til sidst, hvilket tager ca. 25 min.

  • Kog kornene op med mælk, og sluk for varmen. Vend så osten i, og smag til med salt og peber.

  • Skær kødet efter behag, og servér retten med skovsyre. Kan dog udelades.

TIP! Sådan bevarer du fugten

Kornottoen skal serveres så fugtig, at den ikke behøver sovs. Tilsæt derfor lidt væde inden servering, så den er lind i konsistensen.


Mest læste lige nu
Yoga-øvelser

Kriger 2

Superfood

Kan du heller ikke få kernerne ud? Vi hjælper dig her!

Psykologi

Sådan undgår du at være en pleaser

Psykologi

Test: Er du en pleaser?

Annonce

Spa, yoga og lækkert vejr: Her er den ultimative wellness-destination

Træningsmotivation

Derfor skal du komme 5 min. før – og andre tips til holdtræning

Træningsmotivation

10 kvinder: Sådan bliver vores fitnesstræning lidt federe

Træningsmotivation

8 kvinders bedste tips: Sådan kommer vi afsted til fitnesscenteret

Sunde snacks

Hjemmelavede, sundere romkugler med dadler og havregryn

49 kcal
30 minutter
Brød

Nemme hjemmebagte flutes med groft mel

60 kcal
105 minutter
Mere om Aftensmad
Aftensmad

Sheet pan med spejlæg, bønner, tomater og blomkål

359 kcal
35 minutter
Aftensmad

Sheet pan med laks, broccoli, peberfrugter og søde kartofler

526 kcal
45 minutter
Aftensmad

Sheet pan med kylling, løg, gulerødder og små kartofler

574 kcal
45 minutter
Aftensmad

Sheet pan med kikærter, kål og rødbeder

568 kcal
40 minutter
Aftensmad

Rosenkålssalat med kylling, granatæble og mandler

409 kcal
25 minutter
Aftensmad

Poke bowl med laks og spidskål

584 kcal
25 minutter
Aftensmad

Frisk grønkålssalat med valnødder og dressing

765 kcal
15 minutter
Aftensmad

Den bedste rå rødkålssalat

315 kcal
30 minutter
Aftensmad

Hel kylling i ovn med salat og kold sauce

595 kcal
1 time
Aftensmad

Stegte rødspætter med persillesovs, kartofler og spidskål

598 kcal
30 minutter
Aftensmad

Rispapirruller med kylling og grønt

413 kcal
25 minutter
Newsletter background
I FORM anbefaler
Superfood

Tjek vores bedste opskrifter med rødkål

Forebyggelse

Derfor er sauna så sundt

Psykologi

Test dig selv: Er du optimist eller pessimist?

Om I FORM

Let at leve sundt: I FORMs træningsunivers og madplaner hjælper dig

Forebyggelse

Skal du være bekymret for nattesved?

Flad mave

Mavecamp for begyndere: Følg dette effektive program og se resultater

Træning

Få mere energi med denne morgentræning, der strækker og styrker

Psykologi

Depressions-test: Er du mere end bare trist?

Styrketræning

Nybegynder? Sådan kommer du nemt i gang med styrketræningen

Styrketræning

Farvel fedt, hej muskler