Cremet kornotto med andebryst og skovsyre
2 personer
1 stk. andebryst med skind
Havsalt
150 g perlekorn, byg, spelt el. rug
½ liter hønsebouillon
1 dl letmælk
40 g revet parmesanost
Sort peber, friskkværnet
1 håndfuld skovsyre, kan udelades ### Sådan gør du
- Rids skindet på andebrystet, og gnid det med salt.
- Læg kødet med skindsiden nedad på en pande, og tænd på moderat varme. Skindsiden skal brune ganske langsomt, så det meste fedt når at smelte fra, før farven på skindet er gyldent. Det tager ca. 10 min.
- Vend brystet, og brun kødsiden kortvarigt. Steg det færdigt i ovnen ved 150 gr. i ca. 10 min.
- Kog perlekornene i bouillonen uden låg under jævnlig omrøring. Tilsæt lidt mere vand, hvis kornene er ved at koge tørre. Afstem væskemængden, så kornene bliver møre, uden at du skal hælde væde fra gryden til sidst, hvilket tager ca. 25 min.
- Kog kornene op med mælk, og sluk for varmen. Vend så osten i, og smag til med salt og peber.
- Skær kødet efter behag, og servér retten med skovsyre. Kan dog udelades.
TIP! Sådan bevarer du fugten
Kornottoen skal serveres så fugtig, at den ikke behøver sovs. Tilsæt derfor lidt væde inden servering, så den er lind i konsistensen.