Bedesuppe med æble og peberrod
2 personer
TIDSFORBRUG
Forberedelsestid: 15 minutter
Tilberedningstid: 15 minutter
Tid i alt: 30 minutter
INGREDIENSER
85O g gule beder
2 fed hvidløg
½ l grøntsags- eller kyllingebouillon
5 timiankviste
1-2 syrlige æbler
Havsalt
Sort peber, friskkværnet
Lidt æbleeddike
Et stykke peberrod
Tilbehør:
Evt. 2 skiver rugbrød
Sådan laver du bedesuppe med fyld
- Skræl bederne. Riv 2/3 af dem på den grove side af rivejernet. Skær den sidste tredjedel i små tern.
- Kog de revne beder og hakket hvidløg helt møre i bouillon sammen med timian i ca. 15 min.
- Damp bedeternene møre i en anden gryde under låg i ca. 10-15 min. Brug kun en smule vand, men hold øje med, at gryden ikke koger tør.
- Fjern kernehuset fra æblet, og skær det i små tern med skræl.
- Tag timiankvistene op af den første gryde, og blend til en suppe.
- Smag til med salt, peber og eddike. Vend de kogte bedetern i.
- Anret med æbletern og revet peberrod samt evt. ristet rugbrød.
Vil du spise mere vegetarisk til aftensmad? Find flere sunde vegetar opskrifter her
Næringsindhold pr. person (uden rugbrød):
Energi: 230 kcal
Protein: 9,6 g
Fedt: 3,2 g
Kulhydrat: 45,4 g
Kostfibre: 8,8 g