Skål med suppe
© wichmann+bendtsen

Bedesuppe med æble og peberrod

Det behøver hverken være besværligt eller tidskrævende at tilberede en sund og velsmagende aftensmad. Bedesuppe med æble og peberrod smager fantastisk og kan laves på 30 minutter.

24. januar 2019 af Anne Larsen

Bedesuppe med æble og peberrod

2 personer

85O g gule beder
2 fed hvidløg
½ l grøntsags- eller kyllingebouillon
5 timiankviste
1-2 syrlige æbler
Havsalt
Sort peber, friskkværnet
Lidt æbleeddike
Et stykke peberrod

Vidste du, at peberrod er supersundt?

Tilbehør:

Evt. 2 skiver rugbrød

Sådan laver du bedesuppe med fyld

  • Skræl bederne. Riv 2/3 af dem på den grove side af rivejernet. Skær den sidste tredjedel i små tern.
  • Kog de revne beder og hakket hvidløg helt møre i bouillon sammen med timian i ca. 15 min.
  • Damp bedeternene møre i en anden gryde under låg i ca. 10-15 min. Brug kun en smule vand, men hold øje med, at gryden ikke koger tør.
  • Fjern kernehuset fra æblet, og skær det i små tern med skræl.
  • Tag timiankvistene op af den første gryde, og blend til en suppe.
  • Smag til med salt, peber og eddike. Vend de kogte bedetern i.
  • Anret med æbletern og revet peberrod samt evt. ristet rugbrød.

Næringsindhold pr. person (uden rugbrød):

Energi: 230 kcal
Protein: 9,6 g
Fedt: 3,2 g
Kulhydrat: 45,4 g
Kostfibre: 8,8 g

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad forhindrer dig oftest i at træne?


I FORM anbefaler