Bedesuppe med æble og peberrod

30 minutter
230 kcal

Det behøver hverken være besværligt eller tidskrævende at tilberede en sund og velsmagende aftensmad. Bedesuppe med æble og peberrod smager fantastisk og kan laves på 30 minutter.

Skål med suppe

Bedesuppe med æble og peberrod

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 85 g gule beder
  • 2 fed hvidløg
  • ½ liter grøntsags- eller kyllingebouillon
  • 5 timiankviste
  • 1 syrlige æbler
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • Lidt æbleeddike
  • Et stykke peberrod

Tilbehør:

  • Evt. 2 skiver rugbrød

Sådan laver du bedesuppe med fyld

  • Skræl bederne. Riv 2/3 af dem på den grove side af rivejernet. Skær den sidste tredjedel i små tern.
  • Kog de revne beder og hakket hvidløg helt møre i bouillon sammen med timian i ca. 15 min.
  • Damp bedeternene møre i en anden gryde under låg i ca. 10-15 min. Brug kun en smule vand, men hold øje med, at gryden ikke koger tør.
  • Fjern kernehuset fra æblet, og skær det i små tern med skræl.
  • Tag timiankvistene op af den første gryde, og blend til en suppe.
  • Smag til med salt, peber og eddike. Vend de kogte bedetern i.
  • Anret med æbletern og revet peberrod samt evt. ristet rugbrød.

Vil du spise mere vegetarisk til aftensmad? Find flere sunde vegetar opskrifter her