Skål med suppe
© wichmann+bendtsen

Bedesuppe med æble og peberrod

Det behøver hverken være besværligt eller tidskrævende at tilberede en sund og velsmagende aftensmad. Bedesuppe med æble og peberrod smager fantastisk og kan laves på 30 minutter.

Bedesuppe med æble og peberrod

2 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 15 minutter

Tilberedningstid: 15 minutter

Tid i alt: 30 minutter

INGREDIENSER

85O g gule beder

2 fed hvidløg

½ l grøntsags- eller kyllingebouillon

5 timiankviste

1-2 syrlige æbler

Havsalt

Sort peber, friskkværnet

Lidt æbleeddike

Et stykke peberrod

Tilbehør:

Evt. 2 skiver rugbrød

Sådan laver du bedesuppe med fyld

  • Skræl bederne. Riv 2/3 af dem på den grove side af rivejernet. Skær den sidste tredjedel i små tern.
  • Kog de revne beder og hakket hvidløg helt møre i bouillon sammen med timian i ca. 15 min.
  • Damp bedeternene møre i en anden gryde under låg i ca. 10-15 min. Brug kun en smule vand, men hold øje med, at gryden ikke koger tør.
  • Fjern kernehuset fra æblet, og skær det i små tern med skræl.
  • Tag timiankvistene op af den første gryde, og blend til en suppe.
  • Smag til med salt, peber og eddike. Vend de kogte bedetern i.
  • Anret med æbletern og revet peberrod samt evt. ristet rugbrød.

Vil du spise mere vegetarisk til aftensmad? Find flere sunde vegetar opskrifter her

Næringsindhold pr. person (uden rugbrød):

Energi: 230 kcal

Protein: 9,6 g

Fedt: 3,2 g

Kulhydrat: 45,4 g

Kostfibre: 8,8 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: