Æblefyldt kyllingefilet med grøn waldorfsalat

40 minutter
580 kcal

Kan man spise æbler til aftensmad? Selvfølgelig! Ihvertfald som her, hvor de både er hoppet ind i kyllingen og op i waldorfsalaten.

Æblefyldt kyllingefilet med grøn waldorfsalat

ÆBLER PÅ TO MÅDER – som en mos med løg inde i kyllingebryster og som tynde, rå skiver i waldorfsalaten. Velbekomme!

© Skovdal Nordic

Æblefyldt kyllingefilet med grøn waldorfsalat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 1 lille æble
  • 1 skalotteløg
  • 1 tsk. smør
  • 1 spsk. persille
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 2 kyllingebryster
  • 2 skiv. parmaskinke

Tilbehør:

  • 4 stilke bladselleri
  • 3 røde æbler
  • 1 dl creme fraiche, 9 %, eller skyr
  • ½ dl eddike
  • 2 spsk. sukker
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 150 g små grønne stenfri druer
  • 6 pekannødder
  • 1 håndfuld brøndkarse

Sådan gør du

  • Skær æblet i små tern, og hak løget.
  • Steg æble og løg mørt i smør ved svag varme, drys med hakket persille, og krydr med salt og peber.
  • Skær en lomme i hver af kyllingebrysterne, og fordel æblefyld heri.
  • Pak brysterne ind i parmaskinke, og steg 6 min. på hver side ved lav varme.
  • Riv bladselleri i lange strimler, og læg dem i iskoldt vand. Snit æblerne i papirtynde skiver.
  • Rør creme fraiche, eddike og sukker sammen. Smag til med salt og peber.
  • Bland bladselleri, æbler, druer og grofthakkede pekannødder. Hæld dressingen over, og anret med brøndkarse. Servér salaten til de æblefyldte kyllingebryster.

TIP Dryp evt. æbleskiverne med lidt citronsaft, så du undgår, at de bliver brune.