Tang - et hav af vitaminer

Alger og tang er i sandhed en superfood, og særligt blågrønalgen spirulina er en over-super-alge, hvis indholdsstoffer nærmest konkurrerer om at være flest og sundest.

Tang og alger rangerer højt på listen over superfoods. De indeholder bl.a. E- og C-vitamin, zink og kobber.

Mange af de vitaminer og mineraler, som gavner huden, findes i store mængder i spirulina: flere forskellige antioxidanter som bl.a. betacaroten, E-vitamin og C-vitamin og desuden mineraler som zink og kobber og fedtsyren gammalinolensyre.

Især antioxidanterne betyder meget for, at hudens celler fornyer sig og ikke ældes for tidligt. Gammalinolensyren giver huden et stærkt immunforsvar.

Spis dem

Spis bare løs af alle de former for tang, du kan finde i sushi, tangsalater og anden mad, hvor grønsagen fra havet indgår.

Og hvis du ikke kan få nok, kan du supplere med spirulina i form af et kosttilskud – fx i pulverform i din smoothie.

Smør det på

Du kan lave en opstrammende maske af spirulina-pulver, der vil give nyt liv og udstråling til huden.

Rør pulveret op med så meget vand, at massen kan smøres på huden. Lad den sidde i ca. 20 min., og skyl med vand. Spirulina-pulver kan købes i helsekostforretninger.

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background