Tangruller med kylling og peanutdressing

30 minutter
483 kcal

Tangruller med kylling og peanutdressing er både en farverig fryd for øjet og superlækre.

Tag på picnic med en lækker frokost med tangruller med kylling, grove pølsehorn, roastbeef sandwich og gomasalat med tigerrejer.

Tangruller med kylling og peanutdressing

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 4 tangplader
  • 250 g kyllingebryst
  • 1 spsk. tamari
  • ¼ tsk. friskkværnet peber
  • 2 tsk. sesamfrø
  • 8 blade grøn krølsalat
  • 1 gulerod
  • 1 avocado
  • 2 håndfuld spirer

Peanutdressing

  • 30 g peanutbutter
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 1 skvis havsalt
  • 1 fed hvidløg
  • ½ spsk. sesamolie
  • ½ dl vand
  • Saft + skal fra ¼ økocitron

Frisk "syltet" ingefær

  • 1 stk. frisk ingefær
  • Lidt rødbedesaft (til farve)

Sådan gør du

  • Skær kyllingebrystet i bidder, og steg det i tamari i 10-15 min. alt efter størrelse på stykkerne.

  • Kom herefter peber og sesam­­frø på.

  • Kør alle ingredienserne til peanutdressingen sammen i en foodprocessor.

  • Skyl grønt og spirer og skær derefter gulerod og avocado i mundrette bidder.

  • Skær ingefærroden til den "syltede" ingefær i helt tynde skiver, og vend i rødbedesaften.

  • Fordel nu grønt og kylling ud på de 4 stykker tang, og rul dem herefter så stramt som muligt – form dem fx som kræmmerhuse.

  • Spis dem sammen med peanut­dressing og frisk ingefær.