Sådan smugler du grøntsagerne ind i hverdagen
Her får du en række nye ideer til, hvordan du kan peppe dine grønsager op og snyde dem ind i alverdens retter.
Her får du en række nye ideer til, hvordan du kan peppe dine grønsager op og snyde dem ind i alverdens retter.
Øg mængden af grønsager i din smoothie ved at tilsætte spinat og squash
Prøv engang at skære halvdelen af din frugt fra din normale smoothieportion, og tilsæt i stedet 1/3 squash eller en stor håndfuld spinatblade. Hvis du har svært ved at få dine børn til at drikke en smoothie, der har en grøn/brun farve, så tilsæt lidt kakaopulver, og vupti har du fremtryllet en chokoladesmoothie, der også kan bruges som dessert. Tilsæt evt. lidt Stevia til chokoladesmoothien, hvis du vil have den sødere.
Lav spaghetti af grønsager med en spiralimaskine
En spiralimaskine kan blive et kæmpehit hos familier, der gerne vil bytte den evindelige pasta ud med grønsager. Maskinen kan lave grønsager som squash, gulerødder, sweet potato og rødbede om til de lækreste strimler, som ligner spaghetti på en prik – bortset fra at spaghettien er farvet. Se opskrifter på grøn pasta her
Byt pastaen ud med squash-pasta og tab 1 kg om måneden! - Put broccoli i din kødsauce
Der findes allerede lidt grønsager i en kødsovs i form af løg og tomater. Men sovsen kan sagtens rumme mange flere. Bl.a. er det oplagt at putte små broccolibuketter ned i kødsovsen og lade dem stå og simre med. Slank livret: Spaghetti bolognese
Lav en KÆMPE portion salat, og vend den i en citrusdressing, så den kan holde sig
Hver gang du laver en salat hjemme, så lav en kæmpestor portion, så der er nok til et par dage. Sæt gerne tætsluttende låg på salatskålen.
Dog er det vigtigt, at du laver en dressing til salaten, som indeholder citron, en anden citrusfrugt eller en form for eddike, som holder salaten frisk. Undgå at bruge helt bløde salattyper som hjertesalat og spinat, der let bliver sjaskede af at stå med dressing på.
Lav lasagne med aubergineplader
De fleste børn elsker lasagne så højt, at de ikke lægger mærke til, om den er bygget op af aubergineskiver eller pastaplader. Du skal bare huske at skære auberginen i meget tynde plader. Derefter skal de lige brunes hurtigt på panden i lidt olie, og så er de klar til at blive brugt i stedet for almindelige pastaplader i lasagnen. Prøv eksempelvis denne grønne lasagne
Put grønsager i dit hjemmebag
Lige meget om du bager rugbrød, boller, franskbrød eller andet, så væn dig til at putte en eller anden form for grønt i dit brød. På den måde skærer du noget af melmængden væk, og derved bliver brødet mere kaloriefattigt og sundere for dit blodsukker. Fx er rødbeder og gulerødder fine i bolledej og kager, da de smager sødt. Squash er også ideelt at bruge, da det ikke rigtig smager af noget, men giver en svampet struktur. Prøv en mindre syndig chokolademuffin