Quiz: Har du styr på kalorierne?

Hvor gemmer der sig mon flest kalorier – i en halv pizza eller en stor omgang fritter? Leg med i vores lille gætteleg, og test din viden om kalorier.

Bord set oppefra, hvor hænder rækker ud efter kalorierige fødevarer; pizza, burgere og fritter.

KALORIE-QUIZ – hvor god er du til at spotte de største kaloriebomber?

© iStock

Kalorier giver dig energi til at klare hverdagens mange gøremål, men det er også dem, der kan være skyld i, at bukserne begynder at stramme … Det afhænger fuldstændigt af, hvor mange du indtager, og hvor meget du bevæger dig.

De færreste af os går rundt og tæller hver eneste kalorie, vi putter i munden. Og det er heller ikke nødvendigt. Men det er klart en fordel, hvis du har nogenlunde styr på, hvor mange kalorier der gemmer sig i det, du spiser og drikker. Og har du nu egentlig det? Det kan du få et fingerpeg i vores lille gætteleg.

Husk, at kalorierne ikke i sig selv afgør, om en fødevare er sund eller ej. Her skal du også se på antallet af kostfibre, vitaminer, mineraler og sundt fedt – men det er en helt anden historie...

For en god ordens skyld skal vi gøre opmærksom på, at de angivne værdier vedr. vægt og kalorieindhold selvfølgelig er cirkaværdier, der godt kan svinge lidt fra mærke til mærke