Hvorfor har jeg ofte lyst til salt?

Se svaret fra eksperten på iform.dk.

Få masse gode tips til din sunde og aktive hverdag dagligt her på siden.

Spørgsmål

Ofte har jeg en næsten desperat lyst til salt mad. Kan det være min krop, der gør opmærksom på, at den mangler salt?

Svar

Hvis du føler, at din krop kræver salt, kan der være tale om enten et psykologisk øget behov eller et fysiologisk øget behov. Mange mennesker bliver vænnet til at spise meget salt igennem det skjulte salt, der findes i industrielt fremstillet mad.

Vi indtager dagligt i gennemsnit 8-10 g salt pr. dag, og langt størstedelen af dette salt kommer fra industriprodukter som færdige supper, dressinger, saucer, ketchup, færdige middagsretter og mayonnaise-salater.

Ved at spise disse produkter vænner man sig til et større forbrug af salt og vil derfor savne det, hvis man ændrer sine madvaner. Savnet er dog rent psykologisk, for det gennemsnitlige daglige indtag af salt er faktisk for højt.

Et fysiologisk behov for salt forekommer kun, hvis man har dyrket meget idræt, svedt meget, eller hvis man har indtaget store mængder spiritus aftenen/natten før. I sådanne tilfælde har man et konkret behov for ekstra salt, men derudover er det sundest at ignorere den desperate saltlyst.

Salt – hvad er det, og hvad gør det ved kroppen?

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background