Er druesukker bedre end sukker?

Se svaret fra kosteksperten på iform.dk.

Druesukker vs. almindeligt sukker

Spørgsmål

Jeg kan mærke på min sliksult efter træning, at sukker giver hurtig energi. Men er druesukker en bedre energikilde end almindelig sukker?

Svar

Druesukker giver ligesom sukker energi, hvis man føler sig træt. Men i forhold til almindeligt sukker er effekten af druesukker meget hurtig. Druesukker skal ikke laves om, inden det optages i kroppen, og går så at sige direkte i blodet. Derfor kommer effekten næsten omgående.

Når druesukkeret optages, stiger blodsukkeret, men denne effekt modarbejdes dog som ved almindeligt sukker af en øget produktion af insulin. Så efter nogen tid er der risiko for, at man føler sig endnu mere træt, end man gjorde, før man indtog druesukkeret.

Man kan i øvrigt ikke holde blodsukkeret kunstigt oppe ved konstant at indtage druesukker. På et tidspunkt vil kroppen reagere mod den høje koncentration og optage druesukkeret langsommere, så effekten forsvinder. Hvis man alligevel bliver ved med at indtage det, løber man en stor risiko for at få ondt i maven.

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background