Ændres stofskiftet med alderen?

Se svaret fra eksperten på iform.dk.

Spørgsmål

Bliver stofskiftet anderledes med alderen, og betyder det, at kroppen forbruger energi på en anden måde?

Test dig selv: beregn dit hvile stofskifte

Svar

Det er rigtigt, at stofskiftet falder med alderen. Årsagen skal blandt andet findes i musklerne, som bliver mindre med alderen.

Ældre mennesker har som regel en mindre muskelmasse og forbrænder derfor mindre energi, end de gjorde i deres yngre år. Og de fleste ældre - især kvinder - spiser af naturlige årsager mindre, hvilket ligeledes nedsætter forbrændingen, fordi mindre mad skal fordøjes. Samtidig får ældre mennesker heller ikke så megen motion som tidligere. Yderligere finder man, at kroppens cellefornyelse nedsættes, og det er ligeledes med til at reducere kroppens arbejdsbyrde, og dermed stofskiftets størrelse.

Hvis spisevanerne er de samme livet igennem, vil den overskydende energi hurtigt sætte sig på sidebenene. Det øgede fedtvæv sløres på vægten ofte af at musklerne bliver mindre. Så selvom vægten ligger stabil hen over årene, bliver man reelt federe.

Hvordan påvirkes stofskiftet af en slankekur?

Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background