Forskel på kulhydrater

Der findes kulhydrater i mange af de fødevarer, der udgør vores basiskost.

Men der er stor forskel på, hvor hurtigt kroppen kan optage kulhydraterne fra forskellige fødevarer. Dem, der giver hurtig energi, har et højt glykæmisk indeks, eller et højt GI, de moderate har et middel GI, mens de langsomme kulhydrater har et lavt GI.

Fødevarer med et højt GI:

Hvidt brød, flutes, hvide ris, cornflakes, gulerødder, kogte kartofler, bananer, rosiner, honning, chokoladebar, energidrik med glukose.

Fødevarer med et moderat GI:

Wienerbrød, sukker, fibertrim, spaghetti, nudler, brune ris, all bran, mysli, havregryn, digestive kiks, ærter, chips, energidrik med sukrose.

Fødevarer med et lavt GI:

Rugbrød, baked beans, sojabønner, kikærter, linser, haricots verts, æbler, appelsiner, kirsebær, tørrede dadler, rå figner, ferskner, blommer, mejeriprodukter som ost, mælk og A-38.