Forskel på kulhydrater

Der findes kulhydrater i mange af de fødevarer, der udgør vores basiskost.

Men der er stor forskel på, hvor hurtigt kroppen kan optage kulhydraterne fra forskellige fødevarer. Dem, der giver hurtig energi, har et højt glykæmisk indeks, eller et højt GI, de moderate har et middel GI, mens de langsomme kulhydrater har et lavt GI.

Fødevarer med et højt GI:

Hvidt brød, flutes, hvide ris, cornflakes, gulerødder, kogte kartofler, bananer, rosiner, honning, chokoladebar, energidrik med glukose.

Fødevarer med et moderat GI:

Wienerbrød, sukker, fibertrim, spaghetti, nudler, brune ris, all bran, mysli, havregryn, digestive kiks, ærter, chips, energidrik med sukrose.

Fødevarer med et lavt GI:

Rugbrød, baked beans, sojabønner, kikærter, linser, haricots verts, æbler, appelsiner, kirsebær, tørrede dadler, rå figner, ferskner, blommer, mejeriprodukter som ost, mælk og A-38.

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background