Forskel på kulhydrater
Der findes kulhydrater i mange af de fødevarer, der udgør vores basiskost.
Men der er stor forskel på, hvor hurtigt kroppen kan optage kulhydraterne fra forskellige fødevarer. Dem, der giver hurtig energi, har et højt glykæmisk indeks, eller et højt GI, de moderate har et middel GI, mens de langsomme kulhydrater har et lavt GI.
Hvidt brød, flutes, hvide ris, cornflakes, gulerødder, kogte kartofler, bananer, rosiner, honning, chokoladebar, energidrik med glukose.
Wienerbrød, sukker, fibertrim, spaghetti, nudler, brune ris, all bran, mysli, havregryn, digestive kiks, ærter, chips, energidrik med sukrose.
Rugbrød, baked beans, sojabønner, kikærter, linser, haricots verts, æbler, appelsiner, kirsebær, tørrede dadler, rå figner, ferskner, blommer, mejeriprodukter som ost, mælk og A-38.