Kantarel – en eftertragtet sag

Vær ikke bange for at gå på kantarel-jagt, de kan ikke forveksles med nogen giftige arter.

Højt indhold af naturligt D-vitamin.

Hvor finder du dem

Kantareller er nogle af de fineste og mest eftertragtede svampe. De kan ikke dyrkes, men du finder dem vildtvoksende i gran- og fyrreskov eller ved bøgetræer. De kan ikke forveksles med nogen giftige arter, så det er nogle af dem, du roligt kan kaste dig ud i at plukke. De kan også købes i supermarkeder – her kommer de ofte fra Baltikum.

Smag

I modsætning til almindelige champignoner, der lever af dødt materiale i skovbunden, lever kantareller i samliv med gamle træer, der leverer sukkerstoffer til svampene og giver dem en helt særlig smag, som man får lov at betale mange penge for i butikkerne. Kantareller smager pebret og krydret.

Hvad kan du bruge dem til

Kantareller kan spises til stort set alt. De smager fortrinligt til fisk og kødretter, på pizza og pasta eller ristede som pynt på leverpostejmad.

Sundhedsbonus

Kantareller er nogle af de svampe med det højeste indhold af naturligt D-vitamin. D-vitaminet i svampene er meget stabilt, så en meget stor del af det bevares ved tilberedning. Samtidig har de et tårnhøjt indhold af kostfibre, der gavner din fordøjelse.