Kakao indeholder superstof

Kakao i ren form kan sænke risikoen for at få kræft, diabetes, hjertetilfælde samt slagtilfælde med op til 90 pct.

Kakao

Et regelmæssigt indtag af kakao i ren form - og jo mere, jo bedre - kan sænke risikoen for at få kræft, diabetes, hjertetilfælde samt slagtilfælde med op til 90 pct. Og det kan det pga. et superstof, som den amerikanske kakaoforsker Norman Hollenberg har opdaget i kakaoen.

Stoffet er et flavonoid, der hedder epicatechin, og det findes også i chokolade, te, vin, frugt og nogle bær - eksempelvis tranebær. Desværre smager epicatechin meget bittert, og derfor fjernes det fra en del af den kakao, der bruges til at lave chokolade af. Og det er en stor fejl, slår Hollenberg fast.

Der er mest epicatechin i kakao fra Syd- og Mellemamerika.

Kakaoens andre sunde stoffer

  • Theobromin og koffein: Kvikker dig op.
  • Kakaosmør: Indeholder hjertevenlige olier og svært fordøjeligt fedt, der bl.a. mætter godt.
  • Antocyaniner, catechiner og andre plantestoffer: Styrker dit immunforsvar.
  • Tryptophan: Gør dig glad.

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Resten af året gratis


Newsletter background