Kakao indeholder superstof
Kakao i ren form kan sænke risikoen for at få kræft, diabetes, hjertetilfælde samt slagtilfælde med op til 90 pct.
Kakao i ren form kan sænke risikoen for at få kræft, diabetes, hjertetilfælde samt slagtilfælde med op til 90 pct.
Et regelmæssigt indtag af kakao i ren form - og jo mere, jo bedre - kan sænke risikoen for at få kræft, diabetes, hjertetilfælde samt slagtilfælde med op til 90 pct. Og det kan det pga. et superstof, som den amerikanske kakaoforsker Norman Hollenberg har opdaget i kakaoen.
Stoffet er et flavonoid, der hedder epicatechin, og det findes også i chokolade, te, vin, frugt og nogle bær - eksempelvis tranebær. Desværre smager epicatechin meget bittert, og derfor fjernes det fra en del af den kakao, der bruges til at lave chokolade af. Og det er en stor fejl, slår Hollenberg fast.
Der er mest epicatechin i kakao fra Syd- og Mellemamerika.