Kakao indeholder superstof

Kakao i ren form kan sænke risikoen for at få kræft, diabetes, hjertetilfælde samt slagtilfælde med op til 90 pct.

Kakao

Et regelmæssigt indtag af kakao i ren form - og jo mere, jo bedre - kan sænke risikoen for at få kræft, diabetes, hjertetilfælde samt slagtilfælde med op til 90 pct. Og det kan det pga. et superstof, som den amerikanske kakaoforsker Norman Hollenberg har opdaget i kakaoen.

Stoffet er et flavonoid, der hedder epicatechin, og det findes også i chokolade, te, vin, frugt og nogle bær - eksempelvis tranebær. Desværre smager epicatechin meget bittert, og derfor fjernes det fra en del af den kakao, der bruges til at lave chokolade af. Og det er en stor fejl, slår Hollenberg fast.

Der er mest epicatechin i kakao fra Syd- og Mellemamerika.

Kakaoens andre sunde stoffer

  • Theobromin og koffein: Kvikker dig op.
  • Kakaosmør: Indeholder hjertevenlige olier og svært fordøjeligt fedt, der bl.a. mætter godt.
  • Antocyaniner, catechiner og andre plantestoffer: Styrker dit immunforsvar.
  • Tryptophan: Gør dig glad.

Sund hele sommeren med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent får du adgang til både site og app.
Læs mere om I FORM digital

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge

Lige nu har vi et særtilbud, hvor du kan bruge I FORM hele sommeren for kun 49,-

TILBUD: Få 3 måneder for 49 kr.

Newsletter background