Hvilken type kaffe er sundest?

Hvilken type kaffe du vælger er afgørende for din sundhed.

Om du smækker en kapsel i en Nespressomaskine, filtrerer den sorte kop i en Madam Blå eller trækker kaffen i en automat, er afgørende for din sundhed.

Filterkaffe er det sundeste valg, da den forebygger en række sygdomme og filtrerer skadelige fedtstoffer som cafestol og kahweol fra, viser en ny undersøgelse.

Instantkaffe og automatkaffe bliver også godkendt i den nye rapport. De laves af frysetørret kaffe, hvor de fleste usunde stoffer er filltreret fra, og er næsten lige så sunde som frisklavet filterkaffe.

Stempelkaffe og espresso (også Nespresso) er mindre gode valg ifølge de nye resultater. Kaffen har ikke været igennem et filter, der fjerner usunde fedtstoffer, og det kan belaste kolesteroltallet.

Koffeinfri kaffe er sundt, for det har samme gunstige virkning på hjerte-karsygdomme og kræft som fillterkaffe.

Mælk er klogt at putte i din kaffe. Blot 30 ml forhindrer koffeinen i at stjæle kalk fra dine knogler. Vælg letmælk, da det stabiliserer blodsukkeret og mætter godt.

Sirup, rørsukker og hvidt sukker modarbejder kaffens mulighed for at forebygge type 2-diabetes. Trænger din kaffe til sødme, så vælg hellere stevia.

Læs mere om, hvordan kaffe kan gøre dig endnu sundere.

Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background