De bedste kilder til selen

12. januar 2010 af I FORM

  • Kød og indmad (Opdrættede dyr får selen gennem foderet) - ca. 10 mikrogram pr. 100 gram.

  • Fisk (Selen omsættes naturligt i havmiljøet) - ca. 20-30 mikrogram pr. 100 gram.

  • Æg (Høns får selen-tilskud) - ca. 25 mikrogram pr. 100 gram.

  • Paranødder ca. 103 mikrogram pr. 100 gram.

    Koncentrationen af selen i fisk og æg er større end i kød og indmad. Men ranglisten tager også hensyn til, hvor store mængder vi spiser af de enkelte fødevarer. Derfor topper kød og indmad listen.

    Grønsager er helt uden for kategori. Der er så lidt selen i den danske jord, at indholdet i grønsager er ubetydeligt.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler