Hvorfor står vægten stille?

I flere uger stod Marias vægt helt stille til hendes store frustration. Et kosttjek afslørede hvorfor.

Når man er på kur, skal der skrues ned for kosten, men man kan også komme til at skrue lidt for meget ned. Det konstaterede 31-årige Maria på den hårde måde, da hun sammen med 4 andre kvinder testede I FORM-kuren.

Efter 5 uger på I FORM-kuren havde Maria kun tabt 1,8 kg, hvoraf de første 1,1 kg røg på den første uge. Og mens Marias egen vægt stod stille, kunne hun konstatere, at hendes slankekolleger have tabt sig mellem 4 og 7 kg.

  • Jeg forstår det ikke. Jeg træner og jeg spiser altså ikke mere end jeg må, sagde hun opgivende efter 5 uger.

Ernæringsekspert Martin Kreutzer bad Maria om at skrive alt ned, som hun spiste i løbet af en dag, og her lå svaret. Det viste sig nemlig, at Maria i stedet for at spise 5 måltider om dagen, havde nøjedes med 4 måltider, hvilket svarer til i alt 1.000 kalorier.

  • Hvis man springer måltider over, kan det få ens stofskifte til at gå i stå, især hvis man som Maria kombinerer det med et rygestop. 1.000 kalorier er alt for lidt på en dag og selv om Maria ikke er sulten, skal hun altså spise det 5. måltid, sagde Martin Kreutzer – og det gav resultat.

I løbet af de 2 sidste uger tabte Maria yderligere 2,6 kg og nåede dermed et samlet vægttab på 4,4 kg.

Læs mere om Marias erfaringer med I FORM-kuren her

  • Jeg er superglad for resultatet, men ærgerlig over, at jeg begyndte at nøjes med 4 måltider, siger Maria, der generelt har været glad for kuren.
  • Kuren har været nem at følge, men det var SÅ hårdt de uger, hvor vægten stod stille. Ellers har det sværeste været at komme igennem sociale arrangementer uden at falde i. Jeg havde fødselsdag og drak 3 glas alkohol, men ellers har jeg overholdt kuren. Generelt er jeg glad for snacks om aftenen, men det er også en vanesag. Du tænker på det i 5 minutter og så er tanken væk igen, og der har jeg prøvet at være aktiv med en gåtur eller fx. vask/opvask.

Hvad har været det bedste?

  • Det bedste har været at se resultaterne på min krop. Og så er det bare så dejligt at stille sig op på vægten og se, der har været vægttab. Jeg er også virkelig glad for, at min fedtprocent er faldet så meget.

Når du ser dig i spejlet nu,­ hvad er du så mest glad for?

Min mave og mit ansigt, dobbelthagerne er væk.

Kan du så ellers mærke forskel på din krop/dit helbred?

Helt sikkert, jeg kommer hurtigere på arbejde på min cykel. Jeg bliver ikke så let forpustet, som jeg gjorde før.

Dit bedste råd til andre, der vil gå i gang med kuren?

Man skal være seriøs omkring det. Planlæg dine måltider hver dag, det er meget vigtigt. Gør din mad klar om aftenen, for det tager også tid at skrælle og hakke. Og sig det til venner og familie, så de bakker op og ikke inviterer på pandekager og is :-)