Må jeg trække maven ind, så den bliver flad?

Min store drøm er at få en helt flad mave, men lige nu har den en uskøn bule lige under navlen. Jeg går ofte og trækker maven ind, så den ikke bliver så tydelig. Men er det egentlig usundt?

Træn maven flad: TILBUD: 3 nr. af I FORM + udstyr til flad mave og slank krop

I FORM’s træningsekspert Michelle Kristensen svarer

De fleste kvinder drømmer om og kæmper for at få en flad mave, da der – desværre – er kommet en holdning i samfundet om, at kun en totalt flad mave giver prestige og anerkendelse.
Sig farvel til mavedellen på 8 uger

Det er vigtigt for mig at påpege, at maven ikke behøver at være et vaskebræt for at være sund – her er succesfaktoren et taljemål under 80 cm. Så er risikoen for hjerte-kar-sygdomme lav.

Dårlig idé at trække maven ind

Selvfølgelig forstår jeg dit ønske om at få en fladere mave, og det kan du også sagtens træne efter. Men jeg må sige, at det er en rigtig dårlig idé at gå og trække maven ind konstant – som mange andre kvinder end dig gør.

Når vi trækker vejret, så har vi brug for at få luften helt ned i maven. Det betyder, at maven skal spiles ud, når vi ånder ind, og trykkes flad igen, når vi puster ud. Men hvis du trækker maven ind, afskærer du dig selv fra at trække tilstrækkeligt med luft ind – der er simpelthen ikke plads nok.

Resultatet bliver, at du kun trækker vejret ved brystkassen. Denne form for vejrtrækning stresser kroppen, forringer fordøjelsen, giver ømhed i nakken og skuldrene og fører til, at vi er mere trætte og ikke kan tænke klart. Hjernen har brug for rigelige mængder ilt for at fungere.

Så nej, du må endelig ikke gå og trække maven ind hele dagen. Kig i stedet din kost igennem, og skær sukker, fedt og kulhydrater væk – og begynd så at træne både din styrke og kondition. Især øvelser som planke og russian twist er effektive.
Sig farvel til mavedellen på 8 uger

Med denne strategi former du din krop til at få den flade mave – på en sund måde.