Derfor skal du sove med åbent vindue, hvis du vil tabe dig

Kulde er nemlig din ven, når du vil opnå et vægttab.

Kvinde der sover i seng.

Kulde kan hjælpe dig med at opnå et vægttab, så sov endelig med dit soveværelsesvindue åbent.

© iStock

Hvor nemt kan det være? Åbn vinduet inden du går i seng om aftenen, og lad fedtet smelte, mens du sover! Det lyder næsten for godt til at være sandt, men kilden til den gode nyhed skulle være god nok - nemlig en professor fra Oxford Universitet.

Kulde aktiverer dit brune fedt

Ashley Grossman, som professsoren hedder, tager udgangspukt i, at vi har to slags fedtvæv i kroppen. Det hvide fedt, som ophobes i kroppen, når vi spiser flere kalorier, end vi forbrænder, og det brune fedt, som vi er født med, og som beskytter os mod kulde.

Når vi fryser, aktiverer vi vores brune fedt, der går i gang med at omdanne kalorier til varme. Kalorierne henter kroppen i det hvide fedt, der dermed formindskes, hvilket giver dig et vægttab.

Det åbne vindue om natten er naturligvis ikke en fribillet til, at du fra nu af bare kan kaste dig frådende over fritter, fadøl og flødeskumskager. Men i en aktiv og nogenlunde sund hverdag kan det give dig en hjælpende hånd med vægttabet.

Forskerne er i fuld gang med at undersøge, om det brune fedt kan aktiveres på andre måder end kulde. Lykkes det, kan det på længere sigt skabe en kur mod overvægt og diverse følgesygdomme.