Hvordan overholder jeg en slankekur?

"Jeg har meget svært ved at overholde en slankekostplan i mere end et par dage. Hvad kan jeg gøre for at holde motivationen til en god kur?"

Har du svært ved at finde tiden til at lave mad? Få kostekspertens bud på en række sunde og hurtige retter.

SVAR: Måske er det ikke din motivation, der er noget i vejen med. Måske er det kuren, der er problemet. Der er videnskabelig dokumentation for, at næsten ingen kan overholde en slankekur eller kostplan i særlig lang tid.

Den konklusion skyldes ikke, at vi mennesker er svage. Det er, fordi kuren dybest set kræver noget af os – psykologisk set – som næsten ingen kan overholde i mere end en kortvarig periode. Det gælder, uanset hvilken kur man er på – også dem, der kalder sig noget andet end “kur”.

Vil du gerne prøve kræfter med en slankekur, der ikke kræver kalorietælling og restriktioner? Så tjek 8 timers kuren ud her

Du kan med fordel sætte et “s” på din kur, så du går fra kur til kurs. Start med at kaste et ærligt blik på, hvad, hvor meget og hvor ofte du sædvanligvis spiser, drikker og bevæger dig. Start, hvor du er, og lav derfra små gradvise ændringer i en bedre retning, så du kommer på en sundere kurs.

Accepter, at du måske aldrig kommer til at spise eller motionere “perfekt”. Gør det, du kan. Husk, at det er meget bedre at tabe 5 kg en gang for alle end at rutsje 10 kg op og ned i vægt i mange år. Når du går fra kur til kurs, forsvinder behovet for at skulle være helt vildt motiveret og kontrolleret hele tiden.

Hvis du finder frem til de helt rigtige små skridt (og den helt store tålmodighed), så er der næsten ingen grænser for, hvor mange kilo du kan tabe, og hvor sund du kan blive.