Hellere pære end æble

Det er ikke ligegyldigt, hvordan fedtet sætter sig på din krop. Æbleformen er den farligste.

Fedt har en tendens til at sætte sig på to måder - enten er du æbleformet, eller du er pæreformet. Er du i tvivl, findes svaret foran spejlet. Er du bredest fra bagdelen og nedad, så er du pæreformet. Koncentrerer fedtet sig derimod i og omkring maven, så har du æbleform.

Er du stadig i tvivl, så kan du finde ud af det ved at beregne talje/hoftemålet. Mål omkredsen af din talje i cm og divider med omkredsen af din hofte. For kvinder vil tallet være over 0,8, og for mænd over 1,0, hvis man er "æble".

Formen er vigtig, fordi æblefaconen udgør størst sundhedsrisiko. Her sidder fedtet nemlig omkring tarmene og mavesækken. Det giver problemer med stofskiftet. Der er dog håb for alle æble-look alike'erne. Faconen kan ændres, men kun ved bevægelse og diæt. Pæreformen kan derimod ikke fjernes. Men der er forskel på at ligne en lang slank pære og en lille fed én.

Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background