Feder det at spise før sengetid?

Passer det, at det feder mere, hvis man spiser lige før sengetid? Se svaret fra eksperten på iform.dk.

Forbrændingen af kalorier er lavest på hele døgnet under søvnen. Her forbrænder man 5-10 pct. mindre end det, der svarer til basalstofskiftet. Basalstofskiftet er den forbrænding, der sker, når man er vågen, og opholder sig i stuetemperatur - altså helt uden udfordringer for kroppen. Ovenstående foranlediger mange til at tro, at man lettere tager på, hvis man spiser umiddelbart inden sengetid, end hvis man spiser på andre tidspunkter af døgnet.

Stadig flere ernæringseksperter forkaster dog denne teori, ud fra erkendelsen af, at det er døgnets samlede kalorieindtag set i forhold til det samlede kalorieforbrug (gennem fysisk aktivitet) der afgør, om vægten går op eller ned. Ud fra det perspektiv er det fuldstændig ligegyldigt, hvornår du fylder for meget brændstof på tanken - morgen, middag eller aften før eller siden vil tanken løbe over og den slanke linie gå tabt.

Mest læste lige nu

Sund hele sommeren med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent får du adgang til både site og app.
Læs mere om I FORM digital

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge

Lige nu har vi et særtilbud, hvor du kan bruge I FORM hele sommeren for kun 49,-

TILBUD: Få 3 måneder for 49 kr.

Newsletter background