Yoga: Klædt på med omtanke

En yogatime indbefatter, at du skal bøje og strække dig ud i (næsten) umulige yderstillinger. Det kræver ikke kun, at tøjet kan give sig, men også at det ikke ryger ned, når du nu står på hovedet.

Vi har fundet 5 sæt yogatøj, der hver især har deres fordele. Og så får du en guide til valg af det rigtige udstyr.

LÆS OGSÅ: Guide til det rigtige yogaudstyr

BEDST TIL: Både T-shirt og bukser er lavet i et svedabsorberende materiale. Sættet vil derfor fungere rigtig godt til dig, der fx dyrker astangayoga eller en anden yogaform, der giver sved på panden. De trekvartlange bukser og den ærmeløse top er begge gode til svedig motion, fordi du ikke er pakket ind i tøj, der holder dig unødig varm. Toppen lukker tæt til, så fx brystpartiet ikke flashes, hvis du står på alle fire. Elastikken i taljen på bukserne er forholdsvis smal. Om man kan lide det, er en smagssag.

FAKTA: Svedabsorberende yogatøj fra Nike.

Blødere fås det ikke

BEDST TIL: Sættet er så blødt, at du nærmest ikke mærker, at du har det på. Det yderst smidige stof smyger sig til huden og kan strækkes i det uendelige. Det ekstra lag stof på bukserne er både godt og skidt. Godt, fordi det camouflerer. Skidt, fordi det kan krølle sammen og irritere, når du ligger ned.

FAKTA: Blødt og smidigt yogatøj i bambus fra Falke.

Til poweryoga

BEDST TIL: Optimalt til poweryoga, da både T-shirt og bukser er svedabsorberende. Bukserne er lette og bløde med et bredt stykke stof i linningen, så du ikke risikerer at vise bar mave. Der er ret meget stof i bukserne, og det kan komme en smule i vejen. T-shirten sidder behageligt til uden at stramme.

FAKTA: Svedabsorberende yogatøj fra adidas.

Til den æstetiske yogaudøver

BEDST TIL: Sættet er lavet i rene naturmaterialer, er næsten nattøjsagtigt at have på og følger uden problemer kroppens bevægelser. Det brede, bløde stykke stof i linningen varmer og skjuler maven og kan sættes i varierende længder. Har du meget smalle ben, kan bukserne godt falde ned, når du vender bunden i vejret. Toppen er enkel i sit snit, men sidder alligevel godt til.

FAKTA: Økologisk yogatøj fra Gossypium.

Når tøjet skal varme

BEDST TIL: De hellange bukser kombineret med T-shirten med trekvartærmer sørger for, at du kan holde varmen i de mere blide yogaformer. Med de elastiske bukser kan du vende og dreje dig, uden at buksebenene falder ned. Blusen sidder blidt og løst til omkring kroppen. Den kunne godt sidde lidt mere til omkring taljen, så den ikke rutsjer op og ned.

FAKTA: Yogatøj fra Casall.