I FORM tester allround fitness-sko

Elsker du at fyre den af i træningscentret med vrikkende hofter, klatring eller svedige spark? Blandt udvalget af fede fitnesssko kan du finde lige dem, du har brug for.

I FORMs flittige testpanel har gennembanket 13 aktuelle modeller gennem mere end 120 træningstimer for at kåre de bedste.

LÆS OGSÅ: Test af træningssko – sådan vælger du det rigtige par

Ikke abonnent? Bliv abonnent og få adgang til alt indhold på iform.dk

Puma Flextrainer

Pris: 700 kr.
Vægt: 135 g
Info fra producenten: Flextrainer har en såkaldt ”non-marking” ydersål, og overdelen er i åndbart mesh for at optimere åndbarheden. Skoen er udviklet med Ever Fit-system, som sørger for, at pløsen ved snørebåndet ikke glider ned.
Testernes vurdering: Der er god støtte omkring foden, og hælkappen sidder godt uden at gnave. Flextrainer er meget behagelig at træne i, men en af testpersonerne savner mere åndbarhed. Komforten er generelt rigtig god, og der er fin bevægelsesfrihed. Kontakten med underlaget er god, og under sålen er der tre flader som rører gulvet, hvilket kan føles en smule underligt, men især under step giver det god støddæmpning. En af testpersonerne synes, at hælen under sålen føles for hård, når hun vægttræner, men ellers er der god fleksibilitet i sålen.
Kommentarer fra testerne: ”Den er god til dans og step, men jeg vil ikke bruge den til f.eks. pump og boks, hvor sålen ved hælen føles for hård”
”Skoen giver god støtte samtidig med, at jeg føler en stor bevægelsesfrihed.”
Samlet vurdering: 3,5
En god sko til kvinden, som dyrker meget step og dans, men Flextrainer er ikke optimal til styrketræning.

Inov8 Bare-XF 210

Pris: 1100 kr.
Vægt: 170 g
Info fra producenten: Bare-XF 210 har 0 mm hældrop, som det giver en autentisk følelse af at træne barfodet. Overdelen er i syntetisk materiale, som giver en god beskyttelse.
Testernes vurdering: Det er en super let sko, som er bred foran i tåboksen og generelt meget minimalistisk. Bare-XF 210 er rigtig god til funktionel træning som Crossfit, pump osv., hvor testpanelet oplever en rigtig god kontakt med underlaget og en fantastisk åndbarhed. Til gengæld savner testpanelet mere stødabsorbering og støtte under alle andre træningsformer, som fx step og dans. Sålen er utrolig fleksibel og giver en oplevelse af barfodstræning samtidig med, at man står godt fast på underlaget.
Kommentarer fra testerne:

”Skoen er helt simpel og minimalistisk, så foden kan gøre de bevægelser, den har lyst til uden at blive guidet eller støttet.”
”Den er meget løs at have på og sidder derfor ikke helt optimalt på min fod. Jeg synes, den er lidt for bred foran, men der er i hvert fald plads til tæerne.”
Samlet vurdering: 3
Skoen er ril dig, der ønsker en naturlig følelse i din sko, og som dyrker funktionel træning, der ikke kræver så meget støtte og stødabsorbering. Der mangler støtte, når skoen bruges til andre fitness-former.

Carite Prospec

Pris: 500 kr.
Vægt: 220 g
Info fra producenten: Prospec er en let og blød sko med en drejezone under sålen, som gør den velegnet til dans og gymnastik. Skoen er lavet i skind med en lille EVA-hælpude, der giver god komfort. Skoen er lille i størrelsen, så vælg 1-2 numre større end normalt.
Testernes vurdering: Meget blød og let sko fra Carite. Overdelen er i læder, men testpanelet har delte meninger om åndbarheden, der både opleves som okay og dårlig. Prospec er behagelig at træne i, og den helt flade sål giver god føling med underlaget. Der er ingen stødabsorbering eller affjedring i sålen, men god bevægelsesfrihed. Skoen fungerer især godt til kickboxing og dans, da tæerne bliver godt beskyttet af tåboksen.
Kommentarer fra testerne:
”Skoen er helt flad, og sålen er tynd, så jeg står rigtig godt på underlaget.”
”Det føles næsten som om, jeg ikke har nogen sko på.”
Samlet vurdering: 3,5
En behagelig, let og blød sko som giver dig en god føling med underlaget. Åndbarheden er ikke i top, og skoen har ingen stødabsorbering eller affjedring.