Annonce for Diving2000.dk

Dyk dig i form - Sådan finder du den rigtige våddragt

Der er mange spændende måder at komme i form på. Hvad med for eksempel at dykke ned på havets bund og kigge på fisk, svajende planter og smukke skaller? Så skal du have en våddragt, der passer til dit formål og dit behov.

Hvis du vil på eventyr i det våde element, er det vigtigt, at du har det passende udstyr. Heriblandt kan en god våddragt være guld værd. Der er nogle helt bestemte kriterier, du bør gå efter, når du skal vælge én. Vi guider dig til det vigtigste, så læs med her og bliv klar til at dykke dig i form!

Materialet skal isolere og omfavne

Det er enormt vigtigt, at din våddragt er i et materiale og en udformning, så den passer dig perfekt. Samtidig skal du sikre dig, at materialet virker isolerende, så du kan bevare den optimale temperatur under vandet. I denne forbindelse kan en våddragt i neopren være værd at overveje. Du kan få våddragt til både dame og herre i dette materiale.

Det består af en blanding af gummi, luft og polyester. Denne kombination betyder, at din våddragt virker isolerende, så du ikke så nemt bliver kold på svømmeturen. Neopren udnytter din kropsvarme til at opvarme de små luftbobler, som findes i materialet. Der kan godt komme en lille smule vand ind i dragten, men det gør ikke noget, så længe materialet formår at holde på varmen.

I denne forbindelse er det vigtigt, at din våddragt passer perfekt. Jo bedre pasformen er, jo bedre vil den nemlig isolere. Sidder dragten omvendt ikke helt til, får kroppen svært ved at varme vandet op i den - og det leder til en afkøling, som måske er hurtigere, end du håbede på.

5mm, 6mm, 7mm? Vælg våddragt til varmt vejr og koldt vejr

Våddragtens tykkelse har en del at sige for, hvor godt den passer til henholdsvis varmt vejr og koldt vejr. Hvis du eksempelvis dykker jævnligt i Danmark, vil vandet ofte være køligt. I denne forbindelse kan en tykkere våddragt på 7mm være passende. Om sommeren, når vandet er varmere, kan det til gengæld være, at en våddragt med en tykkelse på 5mm eller måske endda 3mm er fint.

Er du på ferie i Syden, skal våddragten selvfølgelig heller ikke være for tyk. Her kan en 3mm model også være en mulighed, ligesom du måske vil overveje en shorty våddragt med korte arme og ben. Er det hele familien, der skal på dykkerferie, kan du også finde våddragter til børn. Det kan være en stor oplevelse at opleve farverige fisk og planter helt tæt på.

Sidst, men ikke mindst, kan det betale sig at kigge på, hvordan våddragten er produceret. De fås nemlig i mere eller mindre miljøvenlige udformninger, ligesom produktionen også kan have en betydning for din sundhed, når du bruger dragten. Det er naturligvis værd at tage højde for, når både du, din mand og dit barn skal have de perfekte våddragter klar til ferien.