Vægttab med sjipning?

Se svaret fra træningseksperten på iform.dk.

Spørgsmål

Kan jeg sjippe mig ned i vægt?

Svar

Man kan roligt kalde sjippetovet for verdens mindste fitness-center. Det kan være i enhver taske, og man kan træne stort set hvor som helst. Og på det seneste har snore-legetøjet for alvor fået renæssance som seriøst og effektivt fitness-udstyr.

Hoppesporten står nemlig på spring som den nye store fitness-trend.

Under mere kulørte navne som aerojump og rope-skipping har sjipning massiv succes i bl.a. USA og Tyskland, hvor hoppedillen i mange fitness-centre er det store trækplaster.

Hele kroppen kommer i arbejde

Sjipning er en forholdsvis hård form for kredsløbstræning, hvor der forbrændes mange kalorier, og iltoptagelsen forbedres, fordi hele kroppen bruges.

Den første bevægelse, når du sjippetræner, er hoppebevægelsen: Når du hopper på stedet, er det primært fodleddet, der er aktivt, hvilket vil sige, at det især er lægmusklerne, der kommer på arbejde. Forsiden af låret og bagdelen er også med, da du ikke skal hoppe på stive ben. Selv om lægmusklerne er stærke, så har de en svær opgave med at holde kroppen i luften næsten hele tiden.

Prøv at forestille dig, at disse muskler konstant smider eksempelvis 90 kg i luften. Så er det ikke svært at tro på, at det er hårdt arbejde.

Den anden bevægelse er svinget med tovet: Når du svinger det rundt om dig selv, er det oversiden af underarmene, der gør det største arbejde, men også skuldre og bicepser er med.

Der, hvor begyndere typisk får ondt, når de sjipper, er derfor lægmusklerne og underarmens overside.