Ned i vægt i takt med din cyklus

Oplever du, at du i perioder er sliksyg, mens du andre gange har let ved at holde en slankekur? Så er du på sporet af noget rigtigt.

Forskere har fundet ud af, at kvinders appetit og evne til at få noget ud af træning påvirkes af, hvor i cyklussen de er. Og tilrettelægger du din kost og træning ud fra din cyklus, så er der større chance for, at anstrengelserne giver pote.

SÅDAN GØR DU

Under selve menstruationen(ca. dag 1-4):

Skær ca. 400 kcal af dit daglige behov, og dyrk motion som rask gang eller transportcykling. Indtag normale mængder af protein (15 % af den daglige energi).

Umiddelbart efter menstruation og frem til ægløsning (ca. dag 5-15):

Skær 800 kcal af dit daglige behov, og træn styrketræning. Fortsæt med let fysisk aktivitet. Skru op for proteinindtaget (til 25 % af den daglige energi) på bekostning af nogle kulhydrater.

Efter ægløsning og frem til den præmenstruelle fase (ca. dag 16-23):
Fortsæt den lette motion og kalorieunderskuddet, men skru eventuelt lidt ned for styrketræningen. Skær lidt ned på proteinerne (20 % af den daglige energi).

I den præmenstruelle fase (ca. dag 24-28):

Skær dit daglige kaloriebehov ned med op til 200 kcal. Intensiver din konditionstræning, og fortsæt styrketræningen på lavere blus. Spis normale mængder af protein (15 % af den daglige energi).

Sund hele sommeren med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent får du adgang til både site og app.
Læs mere om I FORM digital

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge

Lige nu har vi et særtilbud, hvor du kan bruge I FORM hele sommeren for kun 49,-

TILBUD: Få 3 måneder for 49 kr.

Newsletter background